Руїни Маріупольського драмтеатру заховали за портрети російських письменників

15 Грудня 2022, 13:26
Приховання російського злочину 1183
Приховання російського злочину
росіяни обгородили знищений ними ж театр у Маріуполі банерами з портретами російських письменників, серед яких і український Гоголь.
 
Про це повідомили на телеграм-каналі Маріупольської міськради.
«Це поранене серце та душа Маріуполя – Драматичний театр. Окупанти сховали його, щоб не нагадувати про власні злочини. Але неможливо жодними декораціями сховати військовий злочин. Будівля залишається зруйнованою. Під його уламками загинуло дуже багато маріупольців», – йдеться у повідомленні.
Варто звернути увагу, що серед портретів Пушкіна та Толстого розміщений і український Гоголь, якого вони продовжуть привласнювати собі, як і багато іншої української культурної спадщини. 
 

Цей драмтеатр став справжнім символом жаху та болі, які пережили маріупольці. 
 
«Сотні вбитих, серед яких десятки дітей… Вбиті скинутими на будівлю авіабомбами. Там, де ховалися маріупольці. Там, де був напис «ДЕТИ». Але це не зупинило російських окупантів та вони цинічно вдарили по укриттю.... Скоро росіяни будуть відповідати за цей злочин. А ми в українському Маріуполі вшануємо пам'ять загиблих жителів, бо їх життя варті того, щоб пам'ятати», – додають у міськраді.
Нагадаємо, що колектив Маріупольського драмтеатру переїхав до Ужгорода і продовжує свою роботу на Закарпатті.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024