Eileen презентувала кліп, який показали на концерті на честь оновлення гри «Відьмак 3»

15 Грудня 2022, 10:35
Кадр з кліпу 1233
Кадр з кліпу
Рівненська співачка Олена Андросова, відома за псевдонімом Eileen, знялася у новому відео, яке стало частиною онлайн-концерту CDPR на честь виходу Next-Gen оновлення гри «Відьмак 3». 
 
Кліп знімали у парку історичної реконструкції часів Давньої Русі «Оствиця». Про це журналісти Район.Культура дізналися з соцмереж співачки.
 
Eileen поділилася деякими думками та емоціями, які з цим пов'язані.
«Для мене було просто неймовірним і дуже цінним отримати запрошення взяти участь у такому проекті від розробників улюбленої гри. І особливу цінність для мене становило те, що я зможу додати український голос до онлайн-концерту компанії, яка підтримує Україну від моменту повномасштабного вторгнення. Тому, мабуть, ви можете собі уявити мій стан, коли пару днів тому я заходжу в твіттер і бачу заклики бойкотувати компанію через новину про покращення російської локалізації у некстджені і ряд теорій про причини цього», – каже співачка.
Олена була спантеличена і не знала що думати. 
«В таких незрозумілих для мене ситуаціях, я зазвичай намагаюсь не робити поспішних висновків і збираю максимум підтвердженої та експертної інформації, на яку зможу більш впевнено опертись. Я була засмучена тим, як була представлена новина про покращення ру локалізації. Проте знаючи про вихід компанії з російського ринку, мені це бачилось випадком невдалої комунікації, а не зміною позиції компанії. Тим більше, що я мала змогу особисто відчути цю позицію під час спілкування з працівниками CDPR і тому не мала причин в ній сумніватись», – додає Eileen.
За словами співачки, компанія дала відповіді на питання, які багатьох хвилювали і вона не помилилася. 
«Тому сьогодні я можу сказати, що все ж дуже рада своїй участі в онлайн-концерті CDPR. Це був особливий досвід, хоч і дещо затьмарений подіями останніх днів. Я впевнена, що важливість української мови, як в ігровій індустрії, так і інших, буде лише збільшуватись, і мені хочеться вірити, що я теж трішки цьому допомогла. За цю можливість я хочу подякувати компанії CDPR, як і за їхнє неймовірне розуміння в процесі нашої співпраці. І також хочу подякувати вам, адже моя діяльність була б неможлива без вас, моєї аудиторії, а тому ви теж є частинкою цього відео», – зізнається Eileen.
Також виконавиця закликає тих, хто  користується російськомовною локалізацією в іграх або використовує Стім і подібні платформи (та взагалі будь-які платформи) російською – «час перейти на українську за її наявності або англійську чи будь-яку, якою хоч трішки володієте, в разі відсутності української. Це важливий крок на шляху до українських локалізацій».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024