У одному з рівненських Пунктів незламності створили мінібібліотеку

14 Грудня 2022, 14:31
Людмила Соколовська біля стелажа з книгами у Пункті незламності 1429
Людмила Соколовська біля стелажа з книгами у Пункті незламності

За ініціативи Центральної міської бібліотеки в одному з рівненських Пунктів незламності на майдані Магдебурзького права розмістили стелаж з книгами.

Оглянула запропоновану добірку видань журналістка Район.Культура.

«Ми обирали книги для різних читачів, для різних вподобань, книги українською мовою, українських авторів, про українських поетів та про Україну. Також у нас є куточок для діток, де вони могли б помалювати, подивитися дитячі книжечки, почитати віршики», – розповіла представниця бібліотеки Людмила Соколовська.

За її словами, 14 грудня у Пункті незламності не було багато відвідувачів, але люди приходять і цікавляться книгами. Гріючись гарячим чаєм, із задоволенням переглядають книжки та обирають ту, яка подобається.

На стелажах є чимало видань про Рівненщину та Волинь. Бібліотекарка запевнила, що добірку планують оновлювати щойно пройде трохи більше часу й можна буде проаналізувати, які книги читають найбільше.

Людмила Соколовська також зауважила, що Пункт незламності не функціонує як бібліотека, і брати книги з собою додому не дозволяють. Проте кожного охочого інформують про найближчі філії книгозбірні, до яких можна завітати й отримати читацький квиток. Виняток зробили хіба для дитячих розмальовок – їх діти можуть продовжити розмальовувати вдома.

Поділилася бібліотекарка і своїми уподобаннями, зазначивши, що сьогодні чергує в пункті вперше, але список книг, які хоче прочитати вже склала.

«Я оберу Шевченка, дуже люблю його творчість і поезію, але не завжди маю час перечитати. Також обов’язково прочитаю книгу про Рівненщину або щось з духовної літератури, у нас є про це кілька книжечок», – повідомила Людмила Соколовська.

Пункт незламності з книгами знаходиться біля Рівненської міської ради за адресою: вулиця Соборна, 12-А.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024