Нідерланди збільшать фінансову підтримку українським митцям

11 Грудня 2022, 13:13
Нідерланди та Україна 276
Нідерланди та Україна

Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, зустрівся з Йеннесом де Молом, Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Нідерландів в Україні та Робертом Кварлесом ван Уффордом, координатором з питань відбудови України з МЗС Нідерландів. 

Про це пише Міністерство культури України.

Нідерланди збільшать фінансову підтримку від DutchCulture українським митцям та організаціям сфери культури. Під час зустрічі також йшлося про підтримку та організацію навчальних візитів для обміну досвідом та підвищення кваліфікації для українських митців. Крім того, Нідерланди  – приклад в частині збереження культурної спадщини, досвід якої Україна хоче дослідити та запозичити.

Сторони обговорили потреби українських культурних інституцій, аби пережити зиму, а також про їх відбудову в постраждалих від війни та деокупованих регіонах, про посилення культурного співробітництва між країнами – культурні обміни, виставки, вистави, кооперації між інституціями, гранти, книговидання. Йшлося також про конкретні місця, де українські культурні проєкти можуть стати на заміну російських.

«Голландці дуже конкретні та відверті, одразу кажуть, що спрацює, а що є хитким питанням. З початком повномасштабної війни вони припинили співпрацю з культурними інституціями росії. Натомість відкриті до посилення представлення української культури в Нідерландах», – сказав Олександр Ткаченко.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром