Херсон – це Україна: вийшла у продаж нова марка

09 Грудня 2022, 09:02
Екскізи марок та конвертів 5547
Екскізи марок та конвертів
Вийшли у продаж нові поштові марки «Херсон – це Україна!», де зображений символ міста-героя херсонський кавун.  
 
Окрім скибки кавуна зображено сюжети, що супроводжували тимчасову окупацію міста: мирні мітинги, будівлі у вогні, тортури. Насіння має вигляд ракет, якими російські загарбники безжально обстрілюють Херсонщину. На аркуші видніється мапа із позначенням звільненого Збройними силами України Херсона, міста-героя. На художньому конверті й листівці проілюстровано протести мешканців. Про це журналістам Район.Культура розповіли у пресслужбі Укрпошти.
У день виходу марки, 9 грудня, у київському головпоштамті відбудеться автограф-сесія автора випуску — українського художника Андрія Сагача, яка розпочнеться о 10:00.
Жителі Києва та Херсона зможуть погасити придбані марки штемпелем «Перший день» у своїх поштамтах протягом дня.
Тираж – 150 тисяч маркових аркушів (або ж 900 тисяч поштових марок).
Номінал кожної марки — U, що дорівнює вартості 12 гривень (72 грн за аркуш). До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та дві художні картки.
Цього ж дня стартує продаж поштового випуску у всіх відділеннях Укрпошти по всій країні, а також на маркетплейсах eBay та Amazon.
У філателістичному онлайн-магазині Укрпошти та на Рrom, Kasta і Rozetka буде можливість замовити лише конверти та листівки «Херсон – це Україна!», магніти, а також тематичні світшоти.
Клієнтам, які встигли придбати даний випуск за передзамовленням, отримають свої екземпляри після офіційного введення марок в обіг. А власникам філателістичних абонементів надійдуть спеціальні посилання на оплату цього випуску та інших випусків грудня.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром