Замість передбачень – цитати Сковороди: слова філософа з'являться на магазинних чеках

08 Грудня 2022, 18:55
Григорій Сковорода 1364
Григорій Сковорода

До 300-річчя від дня народження мислителя Григорія Сковороди мережа магазинів АТБ (ТОВ «АТБ-МАРКЕТ») запустила проєкт, в рамках якого відвідувачі мережі зможуть почути аудіооповідання філософа та після покупки отримати чек з цитатою мислителя.

Проєкт стартував 4 грудня в рамках національної кампанії «Світ Сковороди» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики й Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти. Про це повідомили на сайті Держмистецтв.

Завдання кампанії — донести багатогранність образу Григорія Сковороди, відійти від його стереотипного сприйняття як лише «філософа з торбиною» та залучити українців до нового осмислення спадку мислителя. Цього року дата ювілею видатного українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

«Приємно відзначити, що до святкування цьогорічного ювілею видатного українського філософа долучились не лише державні культурні інституції, а й представники бізнесу, які розуміють вагу й значення української культури для сьогоднішнього суспільства. І це говорить про універсальність постаті Сковороди, який давно став символом та фігурою попкультури. Спільний проєкт з мережею АТБ дозволить підвищити обізнаність з його текстами ― головним спадком філософа», ― зазначила Галина Григоренко, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України.

Протягом двох тижнів усі відвідувачі та клієнти мережі магазинів АТБ зможуть доєднатися до святкування 300-ої річниці від дня народження Григорія Сковороди. 

«Нам пора викарбувати в собі одне просте поняття ― ми невідривні від нашої історії, культури та мистецтва. Чим більше суспільство знатиме про видатних українських діячів, тим краще відчуватиме свій зв’язок як з цією країною, так і розумітиме процеси, які сприяли формуванню та становленню української свідомості та нації», ― повідомила Ольга Россошанська, виконувачка обов’язків голови Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Оповідання філософа лунатимуть голосом актора Національного театру ім. Івана Франка Віталія Ажнова

«Це не перший культурний та просвітницький проєкт, який підтримує та реалізує наша компанія, як соціально-відповідальний та патріотичний бізнес. Свого часу ми впроваджували у нашій мережі цілу низку проєктів такого спрямування, які завжди знаходили максимальний відгук з боку наших покупців. Але цей проєкт особливий. Й не тільки тому, що він проходить у такі складні та випробувальні часи для нашої країни. А й тому, що саме через такі проєкти, через наше усвідомлення національного культурного спадку, ми дійсно формуємо успішне, заможне та культурне майбутнє нашої нації та країни», ― розповів Борис Марков, голова Ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024