Студенти Волинського коледжу культури організували патріотичне дійство до Дня ЗСУ

07 Грудня 2022, 17:40
Концерт 1365
Концерт

До Дня Збройних сил України у Волинському коледжі культури і мистецтв імені Стравінського провели патріотичне дійство «Боролись. Боремося. Поборемо».

На захід завітали бійці волинської тероборони і волонтери. Серед них була й присутня журналістка Район.Культура.

Організатори дійства презентували унікальну виставку артефактів з передової.

Лідія Марчук, викладачка-методистка, розповіла, що це особливий захід, адже його підготували студенти четвертого курсу.

«Це дипломна робота однієї з наших студенток. Дійство присвячене Дню Збройних сил України. Сьогодні ми готувались дуже по-особливому. День починався з молитов за Україну, за наших захисників. Ми дуже раді бачити військових, які сьогодні прийшли до нас, хочемо подякувати цим людям, як тільки можемо. Ми славимо наших бійців і хочемо, щоб всі повернулись додому живими», – поділилась педагогиня. 

Також у коледжі організували концерт, де студенти виконували патріотичні пісні, танцювали і грали на різноманітних музичних інструментах. 

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся історик, військовослужбовець Сергій Годлевський

«Ми вже перемогли духом, ми не зламались, ми показали всьому світу хто ми є. Зараз важкий час, наша незалежність виборюється кров'ю. Сьогодні в Луцьк привезли тіла захисників, яких завтра будуть ховати. На превеликий жаль, цьому ще не є кінець, це не останні воїни, тому наш урочистий захід проходить в мінорних тонах. Найголовніше, щоб після закінчення війни, не заростали стежки до могил тих, хто поклав своє життя за свободу України», – сказав захисник.

За його словами, нинішній час справді величний, адже зараз створюється справжня нація. 

«На нас дивляться з гордістю в Європі. Це сталося тому, що станом на сьогодні більшість воїнів були народжені в незалежній державі, це вільні люди, яких не можна змусити щось робити, їх можна лише переконати. Ця війна багато що зруйнувала, чого вже не можна повернути. Ми були занадто толерантні, говорили «какая разніца». Нам треба усвідомлювати хто ми, з якого ми роду і чого ми варті. У нас має бути українська нація, яка буде розмовляти українською мовою в квітучій, незалежній, європейській державі. Ми не проти інших культур, але ми - українці, і нам треба захищати наше, рідне», – додав Сергій Годлевський.

Настя ЯЦЮК

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром