Старлінк за картини: у Рівному художник організував благодійний аукціон

06 Грудня 2022, 11:54
Фото з відкриття виставки-аукціону 647
Фото з відкриття виставки-аукціону
У Рівному художник Артур Хачатрян провів благодійну виставку-аукціон авторських робіт, аби зібрати кошти на потреби бійців ЗСУ. 
 
Про це повідомили на сторінці Управління культури і туризму міста Рівного.
 
Унікальні графічні роботи увійшли до композиції виставки. Олійні полотна митця «Альтанка» та «Маки» стали лотами благодійного заходу, який відбувся у Мистецькому цоколі.
Артур Хачатрян, відомий своїми олійними та графічними роботами, а також благодійними заходами. 
«У темні часи приходять світлі люди, об’єднуються, аби розвіяти темряву. Бо в них є воля, мрія та незламність. Саме тому відкриття моєї виставки відбулось під невипадковою назвою «Вільні мрії». Коли планували цей захід, ще не знали, що нагайне потрібно нашим військовим, але точно хотілось спрямувати кошти для ЗСУ. Доля і трішки фейсбукових алгоритмів вказали, що це будуть термінали старлінків, які закуповує КЗ «Будинок ветеранів» РМР», – розповів автор картин Артур Хачатрян.
Аукціон став унікальною можливістю придбати картини або ж просто зробити донат на підтримку наших військових.
«Наскільки важливий зв’язок на війні пояснювати не потрібно. Зв’язок важливий всюди, всі на собі це відчули з масованими ракетними обстрілами. Якщо в двох словах, для перемоги потрібен зв’язок, а на зв’язок потрібні гроші. Ми вже маємо першу партію «Старлінків», а також запити, куди їх найнеобхідніше відправляти», – розповіла волонтерка Вікторія Шинкаренко.
Відкриття виставки відбулось безпосередньо за співпраці з Рівненською обласною філармонією. На знак вдячності й гостинність, директору закладу Елеонорі Стеценко митець подарував нову авторську роботу «З любов’ю до Рівного». А усі відвідувачі заходу отримали листівки з цією роботою.
 
За талант та ініціативу, художника відзначили Подякою філармонії. Також за організацію мистецького заходу та його благодійну місію автора нагородили Подякою Управління культури та туризму Рівненської міської ради. На знак вдячності Артур Хачатрян передав представнику УКіТ ікону «Молитва господня», виконану в унікальній авторській манері.
 
Захід відбувся під музичний супровід Cover Duo «Fusion».

Наразі виставка картин триває. Підбиття підсумків аукціону оголосять по закінченню експонування робіт.
 
Довідково: багатогранний талановитий художник Артур Хачатрян працює у різних жанрах та техніках. В арсеналі художника понад півсотні олійних пейзажних творів та майже стільки ж у циклі ліричної графіки. Його виставки неодноразово були представлені в стінах Житомирської міської ради, Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича, Дому української культури, Музею космонавтики їм. С. П. Корольова, Музею історії м. Бердичева, Літературно-меморіального музею Лесі Українки тощо.
 
Кожна виставка Артура Хачатряна має на меті не лише презентацію авторської творчості, але й благодійну місію: допомогу дитячим будинкам, онкохворим та незрячим дітям, волонтерським організаціям тощо. Діяльність Артура Хачатряна відзначена низкою нагород дипломів, грамот та подяк міського, обласного та всеукраїнського значення. У 2017 році митець отримав Відзнаку «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня. У 2019 році нагороджений відзнакою «Честь і слава Житомирщини». У січні 2022 році присвоєно високу всеукраїнську нагороду - медаль «За служіння мистецтву».Поціновувачі сучасного мистецтва відмічають особливий талант художника з вірменським корінням. Сам автор картин зазначає, що творить не для заробітку, чи нагород, а для душі. І цей «некомерційний» пріоритет приваблює аудиторію, поціновувачів і охочих отримати його роботи у приватні колекції чи збагатити музейні фонди.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024