«Світло переможе»: у Європарламенті відбулась виставка захисника з Азовсталі «Ореста»

04 Грудня 2022, 12:06
«Світло переможе» 1110
«Світло переможе»

Днями у Європарламенті пройшла виставка звільненого з російського полону захисника з Азовсталі Дмитра Козацького, на позивний «Орест». 

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Разом з ним свою роботу презентували українські митці Костянтин та Влада Ліберови на виставці «Світло переможе» (The Light will win). Фотохудожники зазнімкували, який вигляд мав Дмитро Козацький одразу після звільнення з російського полону. Це був фотодоказ нелюдського ставлення росіян і тортур у неволі.

Частина виставки з роботами «Ореста» показувала будні захисників Маріуполя та цивільних, котрі разом знайшли прихисток на заводі оточеного й окупованого міста. Протягом квітня-червня фотограф був «Очима Азовсталі». Публікував знімки, аби показати, що там відбувалося. В день виходу із території оточеного заводу захисник опублікував фото на своєму акаунті у твіттер і просив, аби ці фото поширювали якомога більше.

“Роботи, які ми привезли на виставку у Брюссель підписала мама “Ореста” Ірина, а також звільнена з полону захисниця Катерина “Пташка” Поліщук. Депутати Європарламенту були вражені побаченим. Одна справа, коли бачиш все в інтернеті, й інша - коли перед тобою надруковане полотно. А ще свідчення очевидиці. Думаю, дещо переосмислиться у ставленні до війни”, - каже Каріна Дорошенко, заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Нагадаємо, раніше фото Дмитра Козацького отримали нагороду польської премії Grand Press Photo 2022.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024