У Національному музеї історії України відкрили виставка «Світи Григорія Сковороди»

03 Грудня 2022, 17:33
«Світи Григорія Сковороди» 940
«Світи Григорія Сковороди»

2 грудня напередодні 300-ї річниці від дня народження українського філософа і письменника Григорія Сковороди в Національному музеї історії України відкрилась виставка «Світи Григорія Сковороди». 

 Про це пише Міністерство культури України.

«Постать Григорія Сковороди для українців дуже символічна, а трьохсотлітній ювілей філософа – це гарна нагода заглибитися у спадщину, а також переосмислити її», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

На виставці представлено основні життєві періоди і творчість знаного мислителя та її осмислення нащадками. Всі охочі можуть ознайомитися із оригіналами та копіями праць Сковороди, документів про нього, артефактами доби й пізнішими, навіяними життям і творчістю філософа, живописними й скульптурними творами, нумізматичними пам’ятками. 

Свої твори на виставку надали Сергій Луцак і реконструктор одягу Сергій Шаменков

Партнери виставки: Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського, Національний художній музей України, Центральний державний історичний архів України, м. Київ, Інститут літератури ім. Т. Шевченка НАНУ та Український інститут національної пам’яті. 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром