Відбулося жеребкування та представлення пісень фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2023»

01 Грудня 2022, 15:40
Фіналісти Нацвідбору «Євробачення-2023» 1067
Фіналісти Нацвідбору «Євробачення-2023»

Учасники Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2023» дізналися порядкові номери своїх виступів у фіналі та презентували свої пісні.

За право представити Україну на «Євробаченні-2023» змагатимуться 10 артистів. 1 грудня у прямому ефірі відбулося жеребкування, яке визначило порядок виступу митців:

1. Moisei — «I'm Not Alone»

2. OY Sound System — «Ой, тужу»

3. DEMCHUK — «Alive»

4. Jerry Heil — «WHEN GOD SHUT THE DOOR»

5. FIINKA — «Довбуш»

6. KRUTЬ — «Колискова»

7. Tember Blanche — «Я вдома»

8. Angelina — «Stronger»

9. 2TONE — «Квітка»

10. TVORCHI — «Heart Of Steel»

Голова української делегації Оксана Скібінська зазначила, що «Євробачення-2023» – це важливий майданчик для України і ще одна можливість продемонструвати українську незламність. 

«Цей відбір унікальний в багатьох аспектах. По-перше, він відбувається в умовах повномасштабної війни в Україні. По-друге, Національний відбір пройде в укритті, адже нам дуже важливо, щоб учасники, а також всі присутні глядачі були в максимальній безпеці. Україна цього року буде першою серед усіх країн учасниць Євробачення, яка проведе Нацвідбір. Ми будемо задавати певну планку. Також цього року є ряд нововведень, які ми, як Суспільне мовлення, намагалися зробити для того, щоб підсилити цей відбір», – зазначила Оксана Скібінська. 

Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров заявив, що вважає цей відбір унікальним, адже майже весь лонглист складався з нових імен. На думку продюсера, це люди, які створюють себе самі й творять музику для душі. Незважаючи на обстріли, на відключення світла, на емоційне дно, в якому знаходяться музиканти, вони створили ці треки і вони продовжують готуватись. За словами музиканта, він впевнений в тому, що будь-хто з учасників зможе гідно представити Україну на пісенному конкурсі.

«Хочу сказати два слова нашій знаменитій українській аудиторії, яка звичайно дуже прискіплива. Все наше суспільство є дуже динамічним, у кожного є своя думка і це прекрасно. Але, будь ласка, памятайте про те, що найперше цим музикантам потрібна ваша підтримка. Ми дуже любимо відшукувати ворогів серед своїх, а зараз момент, коли треба поважати смак інших. Всі вони різні й кожен українець знайде там для себе свого фаворита. Хочеться, щоб не було цих цькувань, щоб ми все-таки концентрувались на тому факті, що Україна не має нікому нічого доводити. Українська музика вже є частиною світової музики, вона просто ще не була почута широкою аудиторією», – зауважив Дмитро Шуров.

Також продюсер подякував Збройним силам України за те, що завдяки їм українські музиканти можуть створювати музику в цей час.

Поділився новинами і представник порталу «Дія» Денис Іванов. За його словами, цього року українці зможуть проголосувати за фаворита у фіналі Нацвідбору через застосунок.

Цього року на «Євробаченні-2022» вперше була можливість подивитися його через застосунок «Дія». Восени була можливість обрати трійку журі і більше ніж 500 тисяч громадян впевнено це зробили. І вже 17 грудня у кожного українця, який досяг 14 років і встановив застосунок «Дія», буде можливість обрати свого фаворита серед учасників», – повідомив Денис Іванов.

Фінал Нацвідбору на «Євробачення-2023» відбудеться 17 грудня. Організатори оголосили, що голосування проходитиме після того, як завершиться виступ останнього учасника. Тривалість голосування буде визначена пізніше, але вони подбають, щоб в українців була достатня кількість часу, аби віддати свій голос.

67-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в Ліверпулі. Гранд-фінал пройде на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024