«Незламні»: у Рівному презентують симфонічну поему

01 Грудня 2022, 11:02
Ігор Закус 372
Ігор Закус

У Рівному джазовий квартет Ігоря Закуса представить симфонічну поему «Незламні».

Захід пройде 4 грудня у Залі камерної та органної музики. Про це повідомили на сайті Рівненської обласної філармонії. Організатор події – джаз-клуб «ДжЕм».

До програми увійшли твори Ігоря Закуса, оркестровані для симфонічного оркестру і джазового квінтету кращими українськими оркеструвальниками, також вірші українських поетів, написані в перший місяць війни між Україною та росією. Концерт відбудеться на підтримку Збройних сил України.
 
Джаз-квартет Ігоря Закуса:
  • Ігор Закус – акустичний бас;
  • Денніс Аду – флюгель – горн;
  • Руслан Болатов – піано;
  • Артур Фролов – барабани.
Вірші читатимуть Андрій Пермяков та Ірина Баковецька-Рачковська, а спеціальним гостем заходу стане піаніст-композитор Іван Педуар з Бельгії.
 
Симфонічна поема демонструватиметься у супроводі Академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії. Головний диригент – Юрій Скрипник.
 
«Незламні» – це про українців. Музика – присвячена їм. А вірші, написані в перші місяці війни, оспівують український народ, його дух і незламність. Мирного українця, який стає воїном, його батьків, дітей, українську жінку, українського солдата… Це велике музичне полотно, залите поезією українських поетів про героїчну боротьбу українського народу за свою свободу в загарбницькій війні росії проти України, музично-поетичне зображення шляху українців до перемоги», – зазначили організатори.
Початок події – о 18:00. 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024