Оцифровані дитячі малюнки продадуть на аукціоні, аби збудувати садочок на Чернігівщині

30 Листопада 2022, 13:37
Фото з вручення дитячих малюнків ГУР МО в межах проєкту «Малюнок Герою» 915
Фото з вручення дитячих малюнків ГУР МО в межах проєкту «Малюнок Герою»

1500 малюнків українських дітей оцифрували та невдовзі продадуть з аукціону на криптобіржі, щоб побудувати дитячий садочок майбутнього в Чернігівській області.

Фізичні версії малюнків 29 листопада в рамках загальнонаціонального проєкту вдячності захисникам «Малюнок Герою» вручили Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Про це Район.Культура повідомили організатори проєкту.

Читайте також: Малюнок вихованки Рожищенського будинку дитячої творчості прикрасив фасад служби 101 області

Це рекордна кількість дитячих малюнків, що колись була передана військовим. В рамках проєкту протягом пів року кожен маленький українець міг виразити свою вдячність сучасним героям, відправивши малюнок подяки.

Серед сотень дитячих робіт – малюнки сина Джамали, доньки Тоні Матвієнко, сина та доньки Світлани Тарабарової, сина Ганни Завальської, онука Ірини Данилевської та синів Маші Дідковської. Малюнки надходили з усіх куточків України і навіть з-за кордону, де зараз перебувають багато українських дітей.

«Наші захисники, особливо військові, з великою ніжністю ставляться до листів та малюнків, які українські діти передають через волонтерів на фронт. Написане дитячою рукою «дякую» та «повертайтеся живими», підіймає моральний дух та дає сили», – сказав Юліан Побурко, президент БФ «Ціль», що є організатором проєкту «Малюнок Герою».

Кілька коробок з малюнками команда фонду разом із Світланою Тарабаровою та маленькими гостями заходу передали спецпризначенцям ГУР МО України у присутності військового капелана Костянтина Холодова та представника пресслужби ГУР МО Андрія Юсова.

«Маємо пам’ятати, що ця війна ведеться не тільки за території. Це війна за майбутнє. Тому дуже важливо підтримувати зв’язок поколінь. Нашим Захисникам важливо відчути підтримку. А дітям необхідно розуміння героїзму тих, хто сьогодні боронить Україну. До того ж війна не триватиме вічно. Після нашої Перемоги одним з головних завдань стане турбота про наступне покоління українців. Зокрема виховання патріотизму та здатності захистити свою свободу», – зазначив Андрій Юсов.

Далі творчі доробки маленьких українців будуть передані безпосередньо бійцям на передову – в найгарячіші точки, військові частини, лікарні та підрозділи, подаровані особовому складу.

«Дитячі малюнки завжди викликають теплі спогади і посмішку, а зараз вони ще нагадують нашим захисникам, що вони боронять не когось абстрактного, а свою країну, свою родину і наших дітей», – зауважила зіркова амбасадорка проєкту, співачка TARABAROVA.

Всі надіслані дітьми малюнки отримали друге – цифрове життя. Команда фонду «Ціль» перетворила їх у NFT (особливий вид криптовалюти). Невдовзі їх продадуть з аукціону. Дитина-автор малюнку, який буде проданий за найвищою ціною, отримає подарунок – Apple IPad Air з Apple Pencil для малювання від співака Артема Пивоварова.

Кошти з продажу малюнків підуть на розробку архітектурного рішення проєкту Дитячого садочка майбутнього, що має бути побудований відповідно до найкращих світових практик, із дотриманням вимог енергоефективності.

Проєкт проходив за підтримки Національного оператора поштового звʼязку Укрпошта.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024