Книгу Володимира Вакуленка, вбитого окупантами на Харківщині, перевидадуть

30 Листопада 2022, 09:02
Володимир Вакуленко «Татусева книга». Видавництво Старого Лева 458
Володимир Вакуленко «Татусева книга». Видавництво Старого Лева

Видавництво Старого Лева випустить перевидання «Татусевої книги» Володимира Вакуленка, якого російські окупанти вбили в Ізюмі.

Увесь прибуток від продажу збірки дитячих віршів передадуть родині письменника: батькам та сину Віталіку. Про це повідомило ВСЛ.

«Письменника, перекладача й громадського діяча Володимира Вакуленка вбили російські окупанти. Його тіло було знайдено та ідентифіковано в одній з могил на місці масового поховання в Ізюмському лісі. Видавництво Старого Лева щиро співчуває родині та всім близьким Володимира. Віримо, що винних в його смерті буде покарано», – зазначили у видавництві.

«Татусева книга» вперше вийшла у 2014 році та була проілюстрована Наталкою Гайдою. Книгу видадуть знову, адже у ВСЛ переконані, що творчий спадок Володимира Вакуленка має жити.

«До останнього моменту я трималася за нитку надії, що Володя живий. Ми давно хотіли перевидати його «Татусеву книгу», але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Сьогодні я розмовляла по телефону з його мамою, Оленою Григорівною і ми домовилися, що книжка якомога швидше піде до друку. Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому», – розповіла письменниця та головна редакторка Видавництва Старого Лева Мар'яна Савка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024