«Оперний Оскар»: два українські оперні театри отримали престижну нагороду

29 Листопада 2022, 11:21
Фото ілюстративне 467
Фото ілюстративне

Львівський та одеський національні театри опери та балету отримали звання Opera Company of the year 2022 на The International Opera Awards.

На знак визнання «видатної роботи в складних обставинах» оперні театри Львова та Одеси отримали нагороду, як кращі оперні театри року, на церемонії в Мадриді 28 листопада. Про це повідомило Reuters.

Обидва оперні театри відновили вистави після того, як були змушені призупинити їх, коли росія здійснила вторгнення в Україну 24 лютого. Журі відзначило їхню «мужність і стійкість» за те, що «вони продовжували виступати, незважаючи на небезпеки та руйнування, викликані війною». Нагороду вперше розділили між собою два мистецькі заклади.

«Ми приїхали з міст, де вулиці темні, але наші душі сповнені світла... Наша музика зараз гуде генераторами всюди, але це музика нашого виживання, нашого життя», – сказала режисерка Одеської національної опери Оксана Тараненко, коли представники двох театрів отримували нагороду під бурхливі овації.

Премію The International Opera Awards заснував британський філантроп Гаррі Хайман у 2012 році, щоб зібрати гроші для благодійної організації, яка надає стипендії оперним талантам-початківцям.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024