«Місто за шпалерами»: луцькі «Бешкетники» організували гру-читку дитячої п'єси

29 Листопада 2022, 13:31
Театр-студія «Бешкетники» 817
Театр-студія «Бешкетники»

Попри проблеми з електропостачанням, у Луцьку відбулася гра-читка п'єси Наталки Блок «Місто за шпалерами» від зразкової театр-студії «Бешкетники».

Захід пройшов 22 листопада в Палаці культури міста Луцька. Він відбувся в межах Марафону сучасної драми Національної спілки театральних діячів України. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

Подію планували на 15 листопада, однак, на жаль, тоді через ракетні обстріли не вдалося влаштувати гру-читку. Згодом на заваді стала відсутність електрики, але, як повідомили у театрі, світло вдалося знайти.

«Місто за шпалерами» – це єдина дитяча п’єса Наталки Блок, написана в рамках першої Лабораторії драматургії НСТДУ. Герої п’єси мають реальних прототипів. Ні, у авторки не було мишенят, за якими вона спостерігала. Прототипами стали її сини. Власне, вони були першими читачами і критиками п’єси. Саме тому ця казково-пригодницька історія позбавлена штампів-пасток, в які так часто потрапляють дорослі, що пишуть для дітей.

У грі-читці взяли участь студійці різного віку: Зоряна Яросевич, Ангеліна Мельник, Анастасія Баглик, Марія Самойлова, Павло Нечипоренко, Злата Середюк, Вероніка Ковальчук, Микола Варцаб’юк, Емілія Середюк.

Юні артисти в процесі театралізованої читки бешкетували, бавились, піднімали настрій глядачам і навіть викликали радісний гучний сміх. 

«Такі легкі, позитивні, мистецькі зустрічі додають яскравих фарб у складне буденне життя дорослих. А діти заслуговують на щасливе та безтурботне дитинство, попри складні часи. Тому ніщо не замінить сміх та очі повні щастя, радості і віри у чудеса», – зауважили організатори.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024