У Луцьку відбудеться поетичний вечір Павла Коробчука і Олександра Шуміліна

28 Листопада 2022, 16:34
Павло Коробчук й Олександр Шумілін 1031
Павло Коробчук й Олександр Шумілін

Поетичний вечір київсько-луцьких поетів Павла Коробчука й Олександра Шуміліна під назвою «Вірші до і після» пройде у Луцьку. Організатор заходу — «Фронтера».

Подія запланована на 3 грудня і пройде у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

Олександр Шумілін — поет, журналіст. Автор збірки «Просте складне». Недавно Олександр уп'яте став лауреатом премії «Смолоскип». Першу книжку віршів видав кілька років тому, як результат перемоги в конкурсі «Гранослов». Учасник численних літературних фестивалів. Народився й виріс у Луцьку, згодом перебрався до Києва. Має педагогічну й філософську освіту. Працює журналістом і редактором в «Українській правді».

Павло Коробчук — письменник, музикант, журналіст, літературний критик. Автор романів «Ключові клапани» й «Море для шульги», поетичних книг «Хвоя», «Цілодобово», «Динозавр», «Мерехтіло», «Натщенебо», «Кайфологія», книги оповідань «Священна книга гоповідань». Лауреат численних літературних премій і стипендій. Переможець двадцяти літературних слемів. Член Українського ПЕН. Народився в Луцьку, згодом переїхав у Київ. Працює у сфері журналістики, SMM, digital.

«Ми не обіцяємо, що на цьому вечорі ви отримаєте відповіді на якісь запитання. Радше навпаки: зайдете з відповідями, а вийдете із запитаннями. Бо це буде вечір направду доброї поезії. І ми щосили постараємося зробити його світлим і теплим», – йдеться у повідомленні.

Подія відбудеться в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz.

Захід розпочнеться о 16:00. Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки знаходиться за адресою: вул. Шопена, 11.

Вхід вільний. Кількість місць — обмежена, тому необхідно зареєструватися за посиланням.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024