У Рівненському драмтеатрі збирають мільйон гривень на генератор

28 Листопада 2022, 13:40
Рівненський драмтеатр 708
Рівненський драмтеатр

У Рівненському драматичному театрі оголосили збір коштів для купівлі потужного генератора, щоб проводити вистави за будь-яких умов.

Театрали кажуть, що хочуть адаптуватися до нових викликів реальності, тому звертаються по допомогу до усіх, хто любить мистецтво. Про це повідомили на фейсбук-сторінці драмтеатру.

«Спільно ми долали жах війни у 2014-ому, збираючи кошти військовим для АТО, від лютого 2022-ого понад пів року волонтерили, а потім віддали понад 250 тисяч гривень з власних заробітних плат на потреби ЗСУ. Разом з вами зібрали кошти на відновлення Миколаївського українського драматичного театру. Сьогодні ми рішуче налаштовані рятувати наш театр від темряви», – зазначили у дописі.
Щоб грати вистави незалежно від постачання електроенергії, потрібен генератор принаймні на 120-150 кВт. Ціна питання – приблизно мільйон гривень. Пів суми вже зібрав колектив театру, адже там вирішили, що заради світла у глядацькій залі і щастя у очах глядачів, працівники закладу готові пожертвувати частину зарплатних коштів.
 
За словами театралів, ще десять тисяч гривень вже зібрали небайдужі прихильники.
«Якщо ти з нами обираєш світлу сторону, задонать будь-яку посильну суму на наш рахунок, а ми перетворимо твій донат у переможне світло», – йдеться у повідомленні.
Долучитися до ініціативи можна, надіславши кошти на благодійні рахунки, зазначені у дописі.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024