Фотовиставка про Херсон і фільм про «Ореста» з «Азова» – на Волині стартує 19 Мандрівний Docudays UA

28 Листопада 2022, 13:03
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA 1042
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

На Волині із 2 по 10 грудня пройде 19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.  

Про це Район.Культура повідомили організатори. 

Відкриття фестивалю відбудеться 3 грудня о 15:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. 

Розпочнеться захід із презентації виставки світлин фотографа Медіаплатформи "Вгору" Олександра Корнякова «Нескорений Херсон» за участі команди видання, після чого – перегляд короткометражного документального фільму режисерки Юлії Гонтарук "Фортеця Маріуполь. Орест" і розмова про відвагу, несхитність, самовідданість українців та українок у боротьбі за свободу. 

Вхід вільний.

Фотовиставка «Нескорений Херсон» – це історія, зафіксована журналістами Медіаплатформи "Вгору", які від початку повномасштабної війни і до кінця літа перебували в окупованому Херсоні, жили в підпіллі, брали участь у мітингах, знімали фото й відеорепортажі.

Фільм «Фортеця Маріуполь.Орест» – один із циклу «Фортеця Маріуполь», який розповідає про воїнів, оточених у Маріуполі на «Азовсталі». Героєм фільму став Дмитро Козацький на псевдо "Орест" – голова пресслужби полку «Азов», який від початку російського вторгнення висвітлював ситуацію в місті та на «Азовсталі», а згодом разом із побратимами перебував у полоні. Його світлина бійця під променем світла облетіла весь світ

Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA – «Надзвичайний стан» – дуже зрозуміла та близька всім українцям та українкам. Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права – під постійною загрозою.  

Смуги у візуальному оформленні нагадують заклеєне скотчем вікно. Вони стали своєрідним символом надзвичайного стану та воєнних дій. Але за вікном – наше життя і майбутня перемога. 

Цього року безпека глядачів і глядачок – найпріоритетніше завдання, тому кількість офлайнових публічних заходів обмежена. Однак фільми можна буде переглянути під час онлайн-заходів. Стежте за інформацією на Фейсбук-сторінці фестивалю - https://www.facebook.com/DocudaysUAVolyn      

***

Організатори — Громадська організація «Докудейз», Українська Гельсінська спілка з прав людини, Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб»

Партнери — Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібілотека для юнацтва, Медіаплатформа "Вгору" (м. Херсон), Луцький педагогічний коледж, Нововолинська міська бібліотека, ГО «Простір ВВ» (м. Володимир), Кіноклуби медіапросвіти Ducydays UA при ЗОШ №23 м. Луцька та Нововолинському науковому ліцеї. 

Медіапартнери — Суспільне. Луцьк, Інтернет-видання "Район.Культура", Канал соціальних новин "Перший", Інтернет-видання "ВолиньPost"

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024