У Рівному презентували виставу «Магія живого звуку»

27 Листопада 2022, 10:10
«Магія живого звуку» 430
«Магія живого звуку»

Творча команда Рівненської обласної філармонії, надихнувшись оригінальними ідеями, презентувала експериментальну музичну виставу «Магія живого звуку» (pasticcio opera).

 У Рівному, це перша спроба постановки подібного дійства, і ми щиро сподівались на її успіх. Про це пише Рівненська обласна філармонія 

Ідеєю було об’єднати низку епізодів різних жанрів, авторів, епох в одній виставі. При зовнішній відсутності сюжету, є головний персонаж - Зал камерної та органної музики. Його дивовижні колони, стіни, вітражі зберігають безліч історій - як вигаданих, так і реальних. Та одного разу під час ясного Місяця, коли його сяйво зіллється зі світлом сцени,станеться Диво і спогади Органного залу оживуть.

В програмі прозвучали найкращі зразки творчості Моцарта, Доніцетті, Верді, Пуччіні, Лисенка, Жуковського, Майбороди, Гулака-Артемовського, Оффенбаха, Меєрбера у виконанні Інни Бобомуратової, Ірини Криворученко, Світлани Жуковської, Анастасії Янцур, Ріти Макарук, Світлани Юзюк, Павла Мищука, Миколи Швидкова, Іллі Кубая та академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії.

Диригент - Юрій Скрипник.

Режисер - постановник Володимир Сторожук.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024