У колекції Музею війни з'явились нові артефакти російської агресії в Україні

26 Листопада 2022, 14:22
У колекції Музею війни з'явились нові артефакти російської агресії в Україні 257
У колекції Музею війни з'явились нові артефакти російської агресії в Україні

У колекції Музею історії України у Другій світовій війні з'явились нові артефакти російсько-української війни. Експонати для Музею безкоштовно привезла Нова пошта. Вони стануть частиною виставки «Україна – розп’яття».

Експонати збирали під час польових експедицій. Їх науковці Музею на чолі з його генеральним директором Юрієм Савчуком здійснили до щойно деокупованих міст і сіл Харківщини. 

Серед зібраних на місцях боїв предметів: чохли від російського ЗРК «Бук», уламки ворожих реактивних снарядів «Смерч», «Ураган», 122-мм гільзи до артсистем. Особливу цінність становлять фрагменти українського літака, який не раз бомбардував переправу окупантів біля м. Ізюм і був збитий ворогом у квітні 2022 року.

З огляду на масштаб нових надходжень було надзвичайно складно транспортувати предмети силами Музею. Тож вирішили звернутись по допомогу до Нової пошти. 

«Це результат майже миттєвої реалізації, адже величезний 20-тонний  навантажувач прибув зі швидкістю звичайної посилки, які компанія доставляє країною за одну добу», – каже Юрій Савчук, генеральний директор Музею історії України у Другій світовій війні.

Музей та Нова пошта солідарні в тому, що правда про злочини росії в Україні має бути поширена як на теренах нашої держави, так і поза її межами.  

«Ми знаємо, скільки горя приносить переписана історія. Тому наша мета – ніколи не допустити подібного. Артефакти цієї війни – прямі свідчення агресії ворога, які незабаром експонуватимуться і за кордоном. Уже зараз ми повинні створювати правильну пам’ять про російсько-українську війну, щоб у будь-якому куточку світу розуміли: хто ворог і на яку країну напав», – переконана Олена Плахова директорка з управління репутацією Нової пошти.  

Нинішня доставка артефактів – перший крок до активної співпраці Нової пошти та Музею, яка згодом досягне нових горизонтів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024