Актори Донецького театру готують в Ужгороді виставу

25 Листопада 2022, 16:01
Підготовка вистави 409
Підготовка вистави

Актори Донецького драматичного театру покажуть виставу «Качка» в Ужгороді, яку готують уже три тижні. 

 

П'єса для сімейного перегляду за твором «А хай то Качка копне!» польської драматургині відбудеться 27 листопада. Про це пише Суспільне. 

 

Головна героїня вистави — качка. Її грає акторка Анна Ревізор.

«Наша качка — колишня невдала балерина. Вона живе в курнику з курками, де її ніхто не розуміє, тому вона не має сенсу для життя, постійно шукає сенс. До неї приходить лис, і вони разом знаходять цей сенс. Ми багато дізнавалися про життя качок, багато психологічно продумували, чому їй погано, чому вона вийшла з цього стану, а потім зайшла. Вона в нас взагалі вийшла дуже різна, тобто десь вона дуже депресивна, а десь — дуже радісна», – каже виконавиця головної ролі.

Оповідача у виставі грає Максим Філіпов

«Це така людина, що спостерігає за усім, що відбувається упродовж вистави, тобто він спостерігає за тваринами, він реагує на них і намагається повпливати й зробити з цього якусь сенсацію. Я не брав участь в казках до цього», – каже актор.

Впродовж трьох тижнів виставу «Качка» актори готують разом з головною режисеркою Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» Наталією Орєшніковою

«Наша казка для сімейного перегляду, тобто ви знайдете там те, що турбує вас, дорослих, і побачите там дитячі проблеми. Ми разом з качкою відправимось в мандри в пошуках сенсу життя, тобто буде багато пригод, багато неочікуваних поворотів долі. Головні герої — Качка і Лис», — розповіла режисерка.

Виставу «Качка» готують за твором «А хай то Качка копне!» польської драматургині. Розповіла виконувачка обов'язки художнього керівника Донецького академічного обласного драматичного театру Людмила Колосович

«П'єсу я знайшла в польської драматургині Марти Гушньовської, взяла в неї дозвіл. Це сучасна молода польська драматургиня. П'єса розкішна, смішна казка для сімейного перегляду. Я запросила на постановку головну режисерку Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» Наталію Орєшнікову», — каже жінка.

За словами Наталії Орєшнікової, для неї це прекрасний досвід тому, що до своєї команди вона звикла і знає, що від них очікувати. А тут інші актори, до кожного свій індивідуальний підхід і це збагачує її досвід.

Виставу «Качка» актори Донецького драматичного театру покажуть о 12:00 27 листопада.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024