росія більше не головує в Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

25 Листопада 2022, 09:54
Фото ілюстративне 925
Фото ілюстративне

Посол росії в ЮНЕСКО піде у відставку. 

Про це повідомив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

«росія більше не головує у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Терористам не місце в міжнародних організаціях, які створені, щоб зберігати мир. Так само виженемо терористів з нашої землі. Дякую МЗС та МКІП за кропітку роботу», – йдеться у повідомленні міністра.

Олександр Ткаченко ще з кінця лютого просив виключити росію з організації. Відставка посла росії в ЮНЕСКО дозволить комітету «швидко призначити нового президента» і відновити свою діяльність, заявив дипломат ООН.

Згідно з правилами інституції, заміна голови комітету, який йде у відставку, призначається країною, наступною за ним в алфавітному порядку англійською мовою. Згідно з цим, Саудівська Аравія оголосить, чи візьме на себе головування в комітеті.

У ЮНЕСКО повідомили, що в найближчі тижні проведуть позачергове засідання, на якому оберуть дату і місце проведення наступної чергової сесії, яка очікується в першій половині 2023 року.

Довідково: Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, скорочено ЮНЕСКО (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) — міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвитку національної культури, охороні пам'яток культури тощо.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024