Для волинських прикордонників провели творчий захід, присвячений Сковороді

22 Листопада 2022, 16:13
Творчий вечір, присвячений Григорію Сковороді 2067
Творчий вечір, присвячений Григорію Сковороді
У Волинському прикордонному загоні відбувся культурно-просвітницький захід «У пошуках щастя», присвячений 300-річчю від дня народження українського просвітителя-гуманіста, філософа-містика, поета, педагога, богослова Григорія Сковороди.
 
Про це розповіли на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.
 
Офіцер-прикордонник Сергій Годлевський розповів про культурну місію Сковороди як мислителя, якого називають духовним кодом української культури, розкрив значення його філософії для українців. Також наголосив на важливості відзначення 3 грудня (22 листопада за старим стилем) 300-річного ювілею Григорія Сковороди. Адже саме його сучасники називають «мандрівною академією», «людиною-університетом» своєї епохи, котрий символізує просвітництво та самопізнання усієї нашої нації.
Також присутні подивилися відеоролик «Щастя, а де ти живеш?», створений за матеріалами художньо-публіцистичного фільму «У пошуках щастя», у якому головну роль зіграв волинянин, заслужений артист України Василь Гриб.
Митець вважав, що щасливим може бути тільки той народ, у якого щасливий кожний громадянин. Охоронці кордону мали можливість послухати поезії, байки, філософські трактати, у виконанні викладача та студентів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігор Стравінського. 
 

А викладачка Луцької музичної школи, лауреатка всеукраїнських і міжнародних конкурсів, бандуристка Ірина Марчук-Котлицька виконала пісню «Стоїть явор над горою».
Крім того, військовослужбовці дізналися цікаві легенди про Григорія Сковороду, специфічні псевдоніми та педагогічно-етичні афоризми, якими послуговувався цей видатний філософ-гуманіст.
 
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024