Фотовиставку Дмитра Козацького в Іспанії закрили за нібито нацистські погляди

16 Листопада 2022, 14:26
Фото Ореста з Азовсталі 1279
Фото Ореста з Азовсталі

Політехнічний університет Каталонії у Барселоні  (Іспанія) закрив фотовиставку з роботами бійця полку «Азов», захисника «Азовсталі» Дмитра Козацького з позивним Орест за нібито нацистські погляди автора. 

Однак стало відомо це після відповіді самого Козацького у соцмережі 15 листопада. Про це пише Суспільне.

Виставка почалась в університеті ще 18 жовтня. А вже 13 листопада зняв роботи українця, зазначивши у своєму твіттері.

«Повідомляємо, що роботи були вилучені і що Університет не знав про ідеологію особи, яка їх підписувала. Університет радикально відкидає нацизм та шкодує про ситуацію, що склалася», – йдеться у дописі.

Скасування показу вимагав Анатолій Шарій, котрий закликав людей масово скаржитися на виставку. На його думку, фотороботи Козацького містять «нацистські погляди».

Сам «Орест» у твіттері написав, що проти нього запустили кампанію з дискредитації. Він пояснив, що зробив знімки з метою висміювання меседжів російської пропаганди про нацизм в Україні: «Ці фотографії та дописи дійсно були мною опубліковані, але потрібно знати контекст».

«Жодним чином я б ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього Рейху та Гітлера. Тим паче, що нині ми боремося з прямою наступницею нацизму у світі – Російською Федерацією. Не йдіть за російською пропагандою і не шукайте нацизму там, де його немає!», – написав Козацький. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024