Наративи Волині, – художник Сергій Радкевич про свій мурал на фестивалі у Львові

16 Листопада 2022, 11:26
Робота Сергія Радкевича (ліворуч) 1460
Робота Сергія Радкевича (ліворуч)
Стріт-арт художник з Луцька Сергій Радкевич став одним із учасників фестивалю вуличного мистецтва «Об’єднані перемогами», який проходив у Львові.
 
Подія відбувалася 5-6 листопада на території ТРЦ Victoria Gardens. Захід організували для того, аби зібрати кошти на позашляховик для 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Журналісти Район.Культура дізналися про це з соцмереж торгового центру.
 
25 митців з різних областей України творили стінопис розміром 400 м2 на 25 рівнозначних фрагментах, розташованих вздовж стіни. Створювалися тематичні сюжетні композиції, виконані художниками з можливістю взаємодіяти один з одним. Кожен митець представляв власний регіон України та мав показати актуальність та важливість кожного регіону в наших спільних перемогах. 
 
Сергій Радкевич розповів про те, що зобразив на своєму стінописі.
 

«Оглядаючи смислові зв’язки з Волинню, ловиш себе на думці, що найбільше поєднує природа. Саме структура води, озер поряд зі смолистою землею і м’ясистим торфом надають чуття присутності, і детальне відчуття того, що ти є. Щодо символів – рука, як образ людини, що бере наснагу саме від природи і стрілки вказують на зв’язаність, тобто, що цей процес замкнутий і взаємний, а не споживацький. Червоний рівнораменний хрест на руці – це стигмата, смисл території, що передається. Блакитний колір, без нього тут не можливо. Чорна смуга і хвилі – ті самі води і ґрунт, що впиваються у тебе і з тобою надалі…», – каже митець.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024