У «Довженко-центрі» пройшла акція протесту незгідних з реорганізацією установи

12 Листопада 2022, 17:00
Акція протесту під стрінами "Довженко-центру". 1184
Акція протесту під стрінами "Довженко-центру".

12 листопада у «Довженко-центрі» влаштували акцію протесту через незгоду з реорганізацією центру. Захід назвали «Двіж волевиявлення».

Про це повідомляє Суспільне.

На заході кожен охочий міг висловити свою думку у «вільний мікрофон». Також запланували показ документального фільму з символічною назвою «Прощавай кіно!» (1995) режисера Ізраїля Гольдштейна.

"Держкіно не залишає "Довженко-центру" інших інструментів взаємодії, ніж такі протестні акції. Акції зараз заборонені, тому — це такий гібридний формат. Має пройти кінопоказ. Люди мають нагоду висловити свою незгоду з діяльністю Держкіно. Те в якому стані зараз "Довженко-центр" — це сумно", — сказав керівник архіву "Довженко-центру" Олександр Телюк.

"Двіж Волевиявлення". У "Довженко-центрі" пройшла акція протесту незгідних з реорганізацією установи. Фото: Суспільне

«Нам дуже багато людей пишуть в соцмережах, що вони стурбовані долею «Довженко-центру» і вони питають, що роботи і просять нас організувати акцію протесту. Було вирішено провести цю акцію у стінах «Довженко-центру». Це є мистецький спротив. Ми назвали цю подію «Двіж волевиявлення». Люди хочуть заявити про свою рішучу незгоду з діями «Держкіно», — розповіла комунікаційниця центру Марія Глазунова.

Під час заходу у Києві пролунала повітряна тривога, тож люди вийшли на вулицю та спуститись у метро, яке знаходиться поруч.

Згодом неподалік будівлі центру під машиною знайшли рюкзак. Поліція відтіснила людей та огородила територію червоною стрічкою.

Під час акції протесту також збирали кошти на зимове спорядження для Групи Адама – підрозділу аеророзвідки, зібраного з кінематографістів об’єднання «Вавилон’13».

Показ документального фільму
Показ документального фільму "Прощавай кіно!". Фото: Суспільне

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024