Сила: гурт «Фіолет» випустив сьомий альбом

11 Листопада 2022, 14:51
Фіолет 1304
Фіолет
Гурт «Фіолет» випустив новий альбом під назвою «Сила».
 
Про це повідомив фронтмен гурту Сергій «Колос» Мартинюк на своїй сторінці у фейсбуці.
«Було багато сумнівів і ще більше об‘єктивних всупереч, але це сталося – на календарі осінь, а отже – майже традиційно – ділимося з вами нашим новим (сьомим!) із Фіолетом альбомом», – йдеться  у повідомленні.

Альбом Фіолет
Обкладинка альбому

«Частину пісень написали ще до 24 лютого («Дівчисько», «Шкереберть», «Вальдшнепи», «Не забувай мене» та ін.), інша частина («Заряджай», «Ой, чи живі», «На Чорному морі», «Сила» та ін.) з’явилася вже після 24 лютого, що не могло не позначитися на тематиці і настрої матеріалу», – каже Колос.
Послухати альбом можна за посиланням, обравши зручний стрімінг.
 
Робота над альбомом тривала паралельно в кількох містах: Києві, Львові та Луцьку. Над аранжуваннями більшості композицій працював Роман Андрухів в тандемі з Maryan Kryskuv та львівською студією Jenny Records.
 
Окремі речі були зроблені спільно з Романом Сорокою («Говори», «Заряджай»), Іллею Резниковим («Не забувай мене», «Саме собою»), Олексієм Мазуром з MOLA Sound («Дівчисько», «На Чорному морі») та київською студією Plan B («Ой, чи живі»).
 
До запису також долучилися трубач Dennis Adu («близькодалеко»), саксофоніст Володимир Лєбєдєв («Не забувай мене»), клавішник Олександр Форсюк («На Чорному морі», «Саме собою») та учасник гуртів «Шпилясті кобзарі» бандурист Юрко Миронець («Вальдшнепи»).
 
На обкладинці – картина чудової ілюстраторки з Дніпра Лізи Яблонської-Михайлусь зі стильовим долученням Ігоря Фоміна.
«І наостанок, «Силу» ми присвячуємо кожному українцю, який не лишися осторонь боротьби зі рсн – від героїв ЗСУ до тих, хто в міру можливого намагається донатами чи іншими способами регулярно підтримувати українську армію», – додає Сергій Мартинюк.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром