Музей Шептицького у Львові представив унікальну колекцію робіт у віртуальній реальності

30 Жовтня 2022, 13:23
Віртуальна галерея на платформі V-Art 1037
Віртуальна галерея на платформі V-Art

Національний музей імені Андрея Шептицького у Львові створив NFT-колекцію «Альтернативні виміри». Вона складається із 26 унікальних класичних і сучасних робіт українських та європейських митців, що зберігаються у фондах НМЛ.

Колекцію представили у віртуальній реальності на платформі V-Art, передає Українська правда.

Зокрема, у віртуальній галереї розмістили роботи італійських художників Джованні Баттіста Тьєполо, Антоніо Балестра, Лодовіка Галліна, українського художника-примітивіста Никифора Дровняка, живописця Олекси Новаківського, Олени Кульчицької, Леопольда Левицького, Рембрандта ван Рейна тощо.

«Створення таких робіт на основі інтерпретації художника створить мозаїку смислів, мистецький діалог, що об'єднає роботи і поєднає у часі минуле та сучасне», – підкреслили у V-Art.

Частину коштів від продажу NFT-творів мистецтва спрямують на відбудову українських музеїв, які зазнали руйнувань через російське вторгнення. Зокрема, на відновлення Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана.

Ще частка коштів піде на посилення системи безпеки львівського музею, подальше оцифрування фондів та підтримку функціонування НМЛ.

Над втіленням проєкту у життя НМЛ та віртуальна галерея на платформі V-Art працювали протягом 7 місяців.

Презентація NFT-колекції відбулася 29 жовтня в головній будівлі НМЛ. Присутні змогли прогулятися віртуальним мистецьким простором за допомогою VR-шоломів.

Крім того, усі охочі можуть відвідати виставку в онлайн-режимі на платформі V-Art.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024