Закарпатський муздрамтеатр покаже дві прем’єри дитячих вистав

29 Жовтня 2022, 14:22
Закарпатський муздрамтеатр 488
Закарпатський муздрамтеатр

Після детективної історії Дона Нігро «Привиди маєтку Рейвенскрофт» у постановці заслуженого артиста України Михайла Фіщенка, якою відкрився 77 театральний сезон, Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр підготував приємні сюрпризи і для дітлахів. 

У суботу, 29 жовтня, о 12.00, «шерегіївці» покажуть оновлену версію мюзиклу «Мауглі», в якому задіяна майже вся трупа. Постановка відомої казки Ред’ярда Кіплінга була здійснена в Ужгороді ще десять років тому запрошеною режисеркою Наталією  Тімошкіною, яка працює головним режисером Житомирського муздрамтеатру. З того часу вистава про хлопчика у диких джунглях стала улюбленою для тисяч закарпатців, адже являє собою оригінальне поєднання драми, музики і пластики. Про це пише Закарпаття онлайн.

Минали роки, а «Мауглі» не сходив зі сцени Закарпатського муздрамтеатру. І ось настав час суттєво оновити відому виставу.  «Шерегіївці» підготували на суд глядачів «Мауглі» з іншими виконавцями головних ролей, а отже --  вистава отримає інакшу інтонацію. 

У неділю, 30 жовтня, о 12.00, шанувальників театрального мистецтва чекає ще одна оновлена вистава, що стала візитівкою Закарпатського муздрамтеатру – музична казка «Країна до, ре, мі…», яку написала ужгородка Хава Ейзель-Валаамова . Оригінальна постановка про світ музики не залишає нікого байдужим, адже  яскраво і доступно розповідає про непрості речі. Режисер  і автор музичних номерів Михайло Мільмейстер нещодавно приїздив із Німеччини, аби надати спектаклю нового дихання з молодими акторами, які відтепер працюють у Закарпатському муздрамтеатрі. 

А в п’ятницю, 28 жовтня, о 19.00 ужгородців запрошує мала сцена на американську драму Бернарда Слейда «Same time, next year», яку поставив Михайло Фіщенко. 

У суботу, 29 жовтня, о 18.00 Донецький академічний обласний драматичний театр з міста Маріуполя покаже на сцені Закарпатського муздрамтеатру виставу «Крик нації» про Василя Стуса. 

А в неділю, 30 жовтня, о 18.00 на великій сцені «шерегіївці» зіграють французьку комедію «Обережно, жінки!» у постановці Олександра Саркісьянца.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024