Волинські письменники стали переможцями всеукраїнського конкурсу

28 Жовтня 2022, 10:29
Віктор Гребенюк 1287
Віктор Гребенюк
Волинських письменників Віктора Гребенюка та Володимира Місюру нагородили дипломами Всеукраїнського конкурсу  імені Леся Мартовича.
 
Про це журналісти Район.Культура дізналися з соцмереж митців. 
 
Літредактора інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної церкви України, члена Спілки християнських письменників України Віктора Гребенюка нагородили дипломом 1 ступеня. У номінації «Проза. Книги. Новели» найкращою визнали його збірку «Ефект Вертера» та інші новели». 
 
Це вже всьоме коротка проза Віктора Гребенюка визнається кращою. Так, торік він став переможцем Всеукраїнського конкурсу малих прозових форм імені Василя Стефаника, теж проведеного НСПУ. Найбільше таланить його творам зі збірки «Ефект Вертера». Удача усміхнулася шести новелам на всеукраїнських і міжнародних літературних змаганнях, кілька інсценізовано, їх вивчають у деяких школах, передруковують у журналах і збірниках, включають у радіопередачі.
 
Дитячий письменник, поет, член Волинської спілки письменників Володимир Місюра отримав дипломи у двох номінаціях. Перша – «Книги для дітей», диплом 2 ступеня. 

А також диплом 3 ступеня у номінації «Поезія. Книги». 
 
Конкурс проводили Львівська обласна організація Національної спілки письменників України та ГО «Розточчя». 
 
Лесь Мартович (1871–1916) належить до «покутської трійці» класиків української новелістики разом із Василем Стефаником і Марком Черемшиною, але відомий менше за них. Тож конкурс має на меті й популяризацію його імені. Цього року в «творчих перегонах» взяли участь 410 авторів зі всіх областей нашої держави та десяти країн зарубіжжя.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024