В Ужгороді відкрили виставку зі світлинами «Харків-Залізобетон»

26 Жовтня 2022, 12:20
Один із плакатів виставки 1075
Один із плакатів виставки

Виставку плакатів зі світлинами «Харків — Залізобетон» відкрили в обласному музеї народної архітектури та побуту в Ужгороді.

Подія відбулася 25 жовтня. Про це Суспільному розповіла кураторка виставки Діна Чмуж.

За її словами, у виставці показали культурне життя письменників, котрі жили в Харкові 100 років тому, та культурне життя зараз, коли місто під обстрілами.

«Хотілося показати тяглість часів і те, що було 100 років тому, тобто у 1920-х роках: і український авангард, і 20-і наші сучасні і провести паралелі між тим, що відбувалося тоді і зараз. Розкрити ідеї та постаті, показати їх актуальність. Розкрити феномен будинку «Слово» більше, щоб люди більше знали про історію. Хотілося показати й сучасність, що у Харкові вирує сучасне життя: робиться багато проєктів, і взагалі, він є незламним і в Харкова питоме українське обличчя», — сказала Діна Чмуж.

«Частина цієї виставки — це плакати про Харків 1920-х років, про те що тоді відбувалося. Але для мене особисто найбільше зацікавили ті матеріали, як ілюструють сьогоднішні події: те, що Харків продовжують обстрілювати, руйнується загарбниками, але все одно продовжує тривати культурне життя, відбуваються яскраві цікаві речі у бомбосховищах, у метро, на руїнах», – відвідувач виставки Олег Коцарєв.

Експозицію охочі зможуть переглянути до 8 листопада.

Читайте також: У центрі Ужгорода відбувся добродійний концерт Закарпатського народного хору

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024