На Міланській Трієнале показали перформанс «Колискова для Маріуполя»

25 Жовтня 2022, 09:21
Кадр з перформансу 861
Кадр з перформансу

В рамках програми Українського павільйону Planeta Ukraine на Міланській Трієнале відбувся перформанс «Колискова для Маріуполя» (LULLABY FOR MARIUPOL) від Opera Aperta.

Показ пройшов 22 жовтня, повідомили у Мінкульті. 

Це третя івент-частина програми заходів «Планети Україна», павільйону України на 23-й Міжнародній виставці. Живий виступ компанії «Опера Аперта» об'єднав музику, відео та голос у концерті, який поєднує мікротональні струнні інструменти з традиційними українськими колисковими. Перформанс – це вшанування Маріуполя, як символу українського опору з 2014 року, та всіх жертв російської агресії.

22 лютого тоді ще в мирному Києві українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумєйко створили твір для мікротональної бандури під назвою «Маріуполь».

На 21-й день вторгнення та нелюдського знищення України 16 березня показали «Маріуполь» у вигляді 7-годинної композиції-інсталяції, а у травні 2022 року спільно з артистами Opera Aperta твір трансформували у концертну відео-вокально-інструментальну виставу «Колискова для Маріуполя».

Нагадаємо, український павільйон створений за ініціативою президента Triennale Milano Стефано Боері та куратора Джанлуїджі Рікуператі. Співорганізаторами події стали  Міністерство культури та інформаційної політики України й Державне агентство України з питань мистецтва та художньої освіти.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024