У Луцькій громаді для дітей провели арт-пікнік

24 Жовтня 2022, 10:36
Арт-пікнік для дітей у Княгининку 1139
Арт-пікнік для дітей у Княгининку
У селі Княгининок, що поряд із Луцьком, провели арт-пікнік «Кольорова графіка: Вільна Україна» для дітей та підлітків громади, в тому числі ВПО та представників національних спільнот.
 
Про це повідомили на сторінці Департаменту культури Луцької міськради.
Діти та підлітки під керівництвом арт-терапевтів та викладачів Луцької художньої школи створили арт-інсталяцію на тему вільної України, яку вони уявляють. 
Серед малюнків можна побачити квіти, Луцький замок у сонячному сяйві та веселкою, прапор України, українські орнаменти та багато іншого.

Однак через повітряну тривогу, довелося відкласти пензлі та перейти в укриття. Діти разом із викладачами та батьками продовжили арт-пікнік, але вже граючи ігри та складаючи пазли.
«Вкрай важливо дати відчути дитині, що вона у безпеці, займаючи її притаманними для неї справами (ігри, розмови тощо). Адже коли спокійні батьки, дорослі – спокійні діти», –кажуть організатори.
Проєкт «Організація та проведення арт-терапевтичних занять під відкритим небом за участю арт-терапевтів і психологів для дітей та підлітків з числа ВПО та мешканців громади з акцентом на представників національних меншин, які постраждали від війни» реалізується ВОГО «Перспективи Волині» та департаментом культури Луцької міської ради за підтримки Ради Європи Council of Europe: National Minorities and Roma in Ukraine
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024