Театр «ГаРмИдЕр» покаже свою нову виставу в Луцьку і Вінниці

21 Жовтня 2022, 10:18
Павло Порицький та Вадим Хаїнський – актори вистави СИНДРОМ УЦІЛІЛОГО 618
Павло Порицький та Вадим Хаїнський – актори вистави СИНДРОМ УЦІЛІЛОГО

Перші прем'єрні покази вистави «СИНДРОМ УЦІЛІЛОГО», якими луцький незалежний театр «Гармидер» відкрив свій 19-й театральний сезон, зібрали солдаути у просторі «Культурне УКРИТТЯ» і викликали емоційні відгуки глядачів у мережі.

«Дякую, Гармидере. Ви вибрали говорити про тяжке, болюче, але про таке реальне і дійсне. Про війну, яка у кожному з нас, про кожного з нас у цій війні.» — прокоментувала психологиня Світлана Сасюк, яка допомагала осмислювати проблематику на обговоренні після показів. 

У жовтні гармидерівці вирішили влаштувати ще один додатковий прем'єрний показ. Виставу за драматичною поемою Андрія Бондаренка у постановці Руслани Порицької можна буде побачити у п'ятницю 21 жовтня о 18:30, у просторі «Культурне укриття». Про це журналістам Район.Культура розповіли у театрі.

Автор написав текст у березні 2022 року, який став за його словами рефлексією на вороже вторгнення. У вистави грають два актори: Вадим Хаїнський і Павло Порицький; вони протягом години задають складні і актуальні питання про наше сьогодення і місце людину у ньому. Традиційним після вистави буде обговорення із глядачами. 

Благодійні квитки, кошти із яких будуть спрямовані у волонтерський штаб АНГАР, можна придбати за посиланням.

А також вперше за період війни у луцького театру заплановані гастролі — «Гармидер» запросили з показом цієї вистави у Вінницю

Там «СИНДРОМ УЦІЛІЛОГО» можна буде побачити 22 жовтня о 18:00 у культурному просторі «ПІЧ», який зараз працює як антикризовий хаб в рамках проекту «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ». А наступного дня керівниця і режисерка театру Руслана Порицька проведе для вінничан акторський тренінг на тему «improv». 

До слова, це не перші гастролі театру до Вінниці — в листопаді 2013 року за запрошенням Олега Чорногуза «Гаримидер» виступив на Малій сцені Вінницького державного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського з трагікомедією «За 10 відсотків».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024