Легендарні хіти: у Рівному Іво Бобул співав на підтримку ЗСУ

20 Жовтня 2022, 17:41
Іво Бобул у Рівному 1860
Іво Бобул у Рівному

У Рівному відбувся благодійний концерт Іво Бобула на підтримку Збройних сил України. 

Захід пройшов 19 жовтня у залі рівненського драмтеатру в рамках нового концертного туру «Одна єдина Україна».

Народний артист зібрав справжній аншлаг: чимало рівнян виявили бажання послухати відомі хіти та нові композиції. Завітали на подію і журналісти Район.Культура.

Цього осіннього вечора зі сцени лунали патріотичні пісні, любовна лірика, українська класика та навіть анекдоти.

«Є три категорії аудиторії, які я за 40 років на сцені вже виявив. Одна із кращих аудиторій – це в такому культурному центрі як Рівне, і мені дуже подобається сьогодні з вами спілкуватися», – поділився враженнями від початку концерту Іво Бобул.

«Україно», «Розмова з тобою», «Все золото світу» – глядачі відразу почали підспівувати й танцювати під улюблені пісні. Розчулила аудиторію добре знайома всім композиція «Акації», яку співак присвятив присутнім у залі жінкам.

«Цю пісню хочу подарувати усім дівчатам, жінкам, які сьогодні прийшли на зустріч з чудовим співаком, з найкращим співаком України – Іво Бобулом. Дай Боже, щоб весна нас ніколи не покидала. І любов також», – побажав глядачам народний артист.

Після стількох років на сцені творчість Іво Бобула досі залишається актуальною. Відео в тік тоці з музикою артиста переглядають сотні тисяч разів, а молодь із задоволенням відвідує концерти, щоб послухати ці композиції наживо. Співак дивується, хоча і не приховує, що йому приємна така увага молодого покоління.

«Я дуже вдячний долі, що Бог мені дав стільки років співати. Я просто шокований з того, що відбувається в залі – що стільки молоді приходять на мої концерти. Дякую. Я зрозумів, що люди повертаються до пісні, де є музика, є мелодія, є такий гарний співак як Іво Бобул», – розповів артист.

Рівнянам навіть вдалося дізнатися про знайомство Іво Бобула з Елтоном Джоном. Український музикант дав немало концертів закордоном за свою кар’єру, там він завжди виконував пісні, які знав змалку.

«У моєму житті відбулася зустріч з Елтоном Джоном і він мені каже: «Ти просто геніальний співак». А я співав пісні, які я пам’ятаю з дитинства. Радіо точка була в нас. Крутиш – а там наш патріарх Дмитро Гнатюк, який дав нам дорогу в естраді, співав ці пісні», – розповів артист і виконав романс «Марічка».

Пролунали під час концерту і пісні польською та румунською мовами. Іво Бобул пояснив, що виконати саме ці композиції він вирішив, щоб подякувати громадянам Польщі та Румунії, які підтримали Україну після повномасштабного вторгнення росії.

«Ви знаєте, чого я заспівав польською мовою? Бо я розумію, що ця братська країна зробила дуже багато для нас, для українців. Вона відкрила кордони, двері своїх домівок, відкрила свої серця і пустила до себе наших жінок і дітей, коли було дуже страшно і не знали, що буде далі. Велика нація поруч з нами і допомагає до сьогоднішнього дня. А я думаю, як же їм віддячити – Румунії, Польщі? Тож я вирішив, що краще я вас познайомлю з їхньою культурою», – пояснив музикант.

Війна застала Іво Бобула в Києві. Співак розповів, що чув усі постріли, вибухи. Було страшно, бо не страшно, за словами артиста, тільки дурню, а в людини спрацьовує самозахист.

«Малий мій казав: «Тато я нікуди не поїду. Київ – це Україна. Це моя країна, це моя земля, я тут залишаюсь». Ну, довелось залишитися з ним поруч», – поділився спогадом Іво Бобул.

Відпочити та абстрагуватись від пережитого допомогла поїздка до США. Там музикант взяв участь у благодійних заходах на підтримку ЗСУ та українських біженців.

«Я чесно дуже радий, що міг хоч чимось допомогти нашим людям», – сказав співак.

Протягом усього концерту із залу лунали аплодисменти та гучне скандування імені виконавця, ніби Іво Бобул забив переможний гол у матчі збірної України з футболу. Це не дивно, адже на виступ буковинського співака завітали і гравці рівненського футбольного клубу «Верес».

«Команда на концерті ЛЕГЕНДИ. Після матчів «Вереса» в автобусі його пісні завжди в фаворитах», – поділився на своїй інстаграм-сторінці враженнями від концерту журналіст, блогер, а також футболіст команди Дмитро Поворознюк.

На біс Іво Бобул виконав свій хіт «А липи цвітуть», який «запалив» зал. Присутні гості наостанок попросили музиканта ще раз виконати пісню «Осінній сад».

«Добре. Для вас, тільки сьогодні. Від щирого серця», – відповів шанувальникам співак.

Катерина НОШКАЛЮК

Фото Наталії БАНАЦЬКОЇ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром