«Митці росії борються?»: карикатуру Юрія Журавля використали для фейкового фото

20 Жовтня 2022, 16:25
Ілюстрація Юрія Журавля 2098
Ілюстрація Юрія Журавля

Рівненський музикант та художник Юрій Журавель відомий своїми карикатурами по всій Україні.

Виявилось, що його ілюстрації «з'явилися» й в росії в одній з галерей москви. Журналісти видання Район.Культура вирішили розібратися, чи це правда.

На одному з сайтів москви на заголовному фото в афіші новоствореної виставки Comedy Gallery – в великому обрамленні нібито вставлена одна з численних воєнних карикатур Юрія Журавля.

Виявилося, що світлина є фейковою, адже є оригінальне фото, де у рамі встановлена зовсім інша картина. 

До того ж в описі самої галереї вказано, що «Comedy Gallery – перша в росії картинна галерея, простір якої максимально насичений гумором. Всі картини створені талановитими художниками і написані маслом. Ідеї сюжетів і анотацій картин належать професійним stand up комікам, яких знають за популярними проєктами на ютубі і каналі ТНТ».

Хто створив це підроблене фото і для чого – не відомо. Але на цей гачок вже втрапило й одне із українських видань.

«Митці на росії добре розуміють на чиїй стороні правда. Молоді талановиті карикатуристи з гумором висвітлюють нинішню «часткову мобілізацію» на росії в одній з картинних галерей москви», – коментар до скріна, який використав новинний ресурс в одному зі своїх матеріалів, де розповідає, що «на росії зросла кількість невдоволених мобілізацією та «сво».

Своєю чергою, Юрій Журавель відверто засмутився, що в Україні не цікавляться творчістю українських митців.

«Це ж треба! Митці росії борються?» Це фото з галереї Москви? Прикро, що дехто такий необізнаний і зовсім не цікавиться митцями України», – написав художник у соцмережі.

Оригінальний допис Юрія Журавля з вищезгаданою карикатурою:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром