«Найдовша подорож»: відкрили передзамовлення нової книги Оксани Забужко

17 Жовтня 2022, 11:45
Оксана Забужко 3346
Оксана Забужко
Видавництво «Комора» відкриває передзамовлення нової книги Оксани Забужко «Найдовша подорож».
 
Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва.
«Що лишається письменникові, коли війна висмикує його з робочого кабінету і виносить у повітря, в чужу країну, в наскрізне «ніде» між небом і землею, ставлячи на паузу?.. Пам’ять. Мова. Запас нерозказаних історій. У своєму новому есеї, написаному для західної публіки, Оксана Забужко розглядає витоки сьогоднішньої російсько-української війни у двох часових вимірах — тридцятилітньому і трьохсотлітньому, перемежовуючи їх власними спогадами про те, як необлічима сума людських воль здатна змінити хід історії», – йдеться в анотації.
Першим есей опублікувало шведське видавництво Norstedts. Раніше видавництво Agora у Польщі передало прибуток від продажу книжок Забужко у фонд «Спасіння» для українських біженців. Книжка «Найдовша подорож», окрім української, вийде італійською (видавництво Einaudi), німецькою (видавництво Droschl), норвезькою (видавництво Kagge) та польською мовами (видавництво Agora). 

Автор обкладинки — Ростислав Лужецький.
Ціна передзамовлення: 190 гривень (повна ціна становитиме 220 гривень). Очікується книга в листопаді.
Передзамовити книгу можна на сайті видавництва «Комора».
 
 

Довідково: Оксана Забужко — письменниця, авторка двадцяти книжок різних жанрів (поезія, проза, есеїстика, критичні студії). Уродженка міста Луцька. Випускниця філософського факультету та аспірантури з естетики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидатка філософських наук, старша наукова співробітниця Інституту філософії НАН України. На початку 1990-х років викладала україністику в США (Гарвардський, Пенсільванський, Пітсбурзький університети).

Твори Оксани Забужко перекладено у понад двадцяти країнах світу, екранізовано, інсценовано, покладено на музику. Лауреатка численних престижних премій і нагород, зокрема премії Центральної і Східної Європи «Ангелус» за найкращий роман року, виданий польською мовою («Музей покинутих секретів», 2013) та Книга року BBC. Есеїстика — 2020.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024