У Рівному відбувся святковий концерт «Музика – зброя»

15 Жовтня 2022, 13:14
Концерт 755
Концерт

У Рівному відбувся святковий концерт «Музика – зброя» у рамках фестивалю «ЛіраФест-2022». Благодійний захід організували  з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови.

Подія відбулася 14 жовтня у Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії у межах міжнародного етнічного фестивалю «ЛіраФест-2022». Послухати народних, повстанських і козацьких пісень прийшли чимало містян та гостей міста, серед них і журналістка Район.Культура.

Відкрив концерт камерний оркестр філармонії парафразом гімну України авторства Юрія Шевченка. У заході взяли участь солістки обласної філармонії, а також етногурт «Сільська музика».

Цього року відзначають 80-річчя створення Української повстанської армії, тож бандуристи й лірники Святослав Силенко і Тарас Дороцький вшанували піснями пам’ять повстанців, січових стрільців та всіх борців за незалежність.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Район.Культура (@rayon.kultura)

«Радий бути тут – на славній Рівненській землі, тому що Рівненщина і Полісся – це колиска нашої героїчної історії. Приємно, що традиція продовжується і щорічний міжнародний фестиваль, попри всі намагання «московського царька», продовжує тривати», – поділився враженнями бандурист і волонтер центру UA.HELP Святослав Силенко.

Добре знайомі мелодії та пісні, які були написані багато років тому, але так яскраво перегукуються з нашим сьогоденням, не залишили байдужими нікого з присутніх. Гучні аплодисменти лунали після кожного виступу, та присвячені вони були не лише музикантам. Свою вдячність гості заходу висловлювали і військовим, поліцейським та рятувальникам, які завітали на подію.  

Під час заходу голова обласної ради Андрій Карауш та голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль подякували українським героям за службу і вручили нагороди, подарунки та грамоти.

Організатори благодійного концерту також закликали усіх охочих долучитися до збору коштів на підтримку 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила. 

Катерина НОШКАЛЮК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024