Луцька театр-студія «Бешкетники» перемогла у двох номінаціях на фестивалі «Комора»

11 Жовтня 2022, 11:20
«Бешкетники» на фестивалі в Кам'янці-Подільському 838
«Бешкетники» на фестивалі в Кам'янці-Подільському
Зразкова театр-студія «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька взяла участь у VIII фестивалі театрального мистецтва «Комора», який проходив в місті Кам’янці-Подільському.
 
Фест відбувався протягом чотирьох днів, з 6 по 9 жовтня. Цього року участь взяли театральні колективи з Кам’янця-Подільського, Калинівки, Києва, Чернівців, Одеси та Луцька. Про це повідомили на фейсбук-сторінці луцької театр-студії.
У рамках фестивалю проводилися майстер-класи різного спрямування від запрошених спеціалістів і членів професійного журі фестивалю: Володимира Богатирьова, Анатолія Белеванцева та Сержа Винниченка.
«Бешкетники» представили на фестивалі виставу-роздум «Я ще людина?», за поемою Григорія Чубая, яка отримала перемоги у номінаціях: «Краща поетична вистава» та «Пластична виразність вистави»
Це роздуми молодих людей про «Я» у світовому бутті, стан світу, панічну втечу всіх і кожного від самого себе в ілюзорний хаос світового вертепного дійства, протистояння цій втечі, повернення до себе самого, пробудження особистості та української надії.

«Ми неймовірно радіємо, що попри війну фестиваль відбувся, сьогодні він важливіший ніж у мирний час і потрібний як акторам, так і глядачам. Українські театри продовжують боротьбу на культурному фронті, адже це про нашу ідентичність, про наш дух. Важливо боротися за те, що робить нас українцями!», – кажуть «Бешкетники».
Фото Ірини ДЕРКАЧ
Коментарі
15 Жовтня 2022, 12:24
Вітаю!!! Бешкетники, ви неймовірні!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024