Рівненський церковний хор переміг на міжнародному конкурсі в Польщі

10 Жовтня 2022, 17:32
Хор 1405
Хор

Архієрейський хор «Знамення» рівненських Свято-Воскресенського та Свято-Покровського соборів православної церкви України переміг на 41-му Міжнародному фестивалі церковної музики «Хайновка-22» у Польщі. 

Про це повідомили на сайті єпархії. Мета поїздки — допомога українській армії.

Фестиваль церковної музики відбувався у польському місті Білосток під патронатом Президента Польщі Анджея Дуди, спілки польських композиторів, а також артистичним патронатом Криштофа Пендерецького. Після перемоги хористи передали 30 тисяч гривень на потреби військових.

«Поїздка хору «Знамення» в Польщу пройшла як одна мить. Але в ній зібрано все:  підготовка, переживання, репетиції, дорога, виступи і сценічні емоції... Ми зробили все можливе. Ми співали За Україну, ми говорили За Україну і перемогли За Україну», — йдеться в повідомленні.

Хор «Знамення» у 2022 році став єдиним представником з України на конкурсі. Там також змагались колективи з Іспанії, Єгипту, Вірменії, Палестини, Словаччини, Сербії, Румунії, Білорусі, Польщі, Молдови.

«Важливо, що в конкурсну програму хору Gloria з Кишинева був включений твір «Молитва за Україну» Миколи Лисенка», — додають у повідомленні.

До конкурсної програми хору «Знамення» увійшли піснеспіви та твори сучасних українських і польських композиторів.

«А цьогорічний фестиваль завершився виконанням «Многоліття» Дмитра Бортнянського зведеним хором учасників фестивалю під керівництвом протодиякона Володимира Іваника, який подякував польському народові та владі за підтримку України. У фіналі всі спільно звернулись у молитві «Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни» — зі сльозами на очах як у виконавців, так і присутніх у залі», — повідомляють у Рівненській єпархії ПЦУ.

Поїздка хору на фестиваль-конкурс до Польщі стала подарунком для колективу на його 25-річний ювілей.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024