Україна спільно з Польщею реалізовуватиме проєкт з моніторингу стану об’єктів культурної спадщини, зокрема, археології

09 Жовтня 2022, 09:04
Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва 1268
Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва

Про продовження співпраці з міжнародними партнерами повідомила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва на брифінгу «Спадщина і війна: досвід і висновки 225 днів». 

Про це повідомляє Міністерство культури України.

За її словами, один з проєктів, який буде впроваджено найближчим часом –  польсько-українська ініціатива у сфері моніторингу та документування пошкоджень об’єктів культурної, зокрема, археологічної, спадщини. Проєкт охопить дві області – Київську і Чернігівську, із залученням місцевих фахівців-археологів. 

Ініціативу буде реалізовано спільно з Міністерством культури та національної спадщини Польщі й Національним інститутом культурної спадщини у Польщі. 

«Для нас такі проєкти дуже важливі, оскільки багато країн, зокрема, й Польща, мають досвід роботи зі спадщиною у гарячих точках, наприклад, у країнах Близького Сходу, зі зруйнованими чи пошкодженими об’єктами. Вони також мають відповідні методології  моніторингу та фіксації. Україна до цього року такий моніторинг не здійснювала, тому обмін досвідом з колегами з інших країн для нас надзвичайно важливий. Даний проект ми сподіваємося реалізувати вже найближчим часом», – повідомила Катерина Чуєва. 

Також заступниця Міністра означила ключові виклики, з якими зіткнулося Міністерство в питаннях збереження та управління культурною спадщиною під час війни, та окреслила перспективи необхідних змін та першочергових кроків в цій царині, та подякувала волонтерам та партнерам, з якими МКІП співпрацює задля збору інформації про пошкодження та руйнування об’єктів та задля порятунку культурної спадщини.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024