Ангар Cinema покаже у Луцьку фільм «Земля» з музикою «ДахаБраха»

04 Жовтня 2022, 18:58
Кадр з фільму 1366
Кадр з фільму
Ангар Cinema у Луцьку відновлює свою роботу та запрошує на перший кінопоказ.
 
9 жовтня, о 17:00, в «Культурному укритті» покажуть визнаний шедевр світового кіномистецтва, поетичну кінооповідь про колективізацію в Україні наприкінці 1920-х років «Земля» Довженка. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.
 
Фільм демонструватиметься з новим музичним супроводом від українського етно-хаус гурту «ДахаБраха». А пригощатиме усіх глядачів один із закладів міста.
 
Благодійний квиток, кошти з якого підуть на підтримку штабу «Ангар» за посиланням в шапці профілю. Ціна квитка 250 гривень, в день події – 300.
«В нас є велике бажання актуалізувати питання нашої ідентичності. Хто ми, українці? Які ми? Про що ми? Які наші цінності? Другим бажанням є допомога ЗСУ, зокрема Волонтерському Штабу «Ангар», котрий зараз діє на базі нашого культурного дому», – йдеться у повідомленні.
Ангар Cinema анонсує серію благодійних подій, де показуватиме українські різножанрові стрічки про нас, а також запрошуватимуть до цих подій партнерів, аби зробити час глядачів в колі кіно ще приємнішим.
 
Довідково: фільм «Земля» – художній німий фільм, котрий був представлений у 1930 році в Києві. Він зображає перші роки колективізації в Українській РСР, змальовуючи їх крізь конфлікт колгоспників і куркулів. Водночас Довженко наділив «Землю» символізмом містичного зв'язку українського народу зі своєю землею, стверджував про розрив людини й природи внаслідок колективізації.
 
Довженко створив фільм, котрий займає 2-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Проте, в часі СРСР «Земля» зазнала осуду за недостатню комуністичну ідеологічність і натуралізм, симпатії противникам колективізації, внаслідок чого фільм зняли з прокату вже за кілька днів після прем'єри.
 
Сьогодні українці борються за свою землю, за свій хліб, за свою свободу. Для українця – шмат території, на якому він зродився і де жили його предки – цінний як життя. 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024