У Луцьку розкажуть про видатного польського письменника з українським корінням

01 Жовтня 2022, 13:03
Корнель Філіпович 1407
Корнель Філіпович

Лучан та гостей міста запрошують на літературний захід присвячений Корнелю Філіповичу, польському письменнику родом з Тернополя. На зустрічі можна буде задонатити кошти волонтерському штабу «Ангар» на закриття потреб ЗСУ.

Захід «Малі міста: розмова про Корнеля Філіповича» відбудеться 3 жовтня, о 18:30 в Grand Central (4 поверх, РЦ «Промінь»). Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Тернопільський поет, видавець і перекладач Юрій Завадський завітає до Луцька та поспілкується у форматі включення з польською письменницею, літературною критикинею та журналісткою Юстиною Соболевською

Темою для спілкування стане мікросерія книжок (видавництво «Крок»), присвячена польському письменнику українського походження Корнелю Філіповичу. 

Класика польської літератури Корнеля Філіповича називають королем малих жанрів. Він народився в Тернополі та, на думку тих, хто його знав, заслуговував на Нобелівську премію. Наприкінці Першої світової війни вся його родина переїхала на захід і з 1923 року мешкала в Цешині. Він належав до групи молодих цешинських письменників, що діяли під керівництвом Юліана Пшибося

Він автор 40 книг, відомий головно своїми короткими літературними формами. До мікросерії видань українською, присвячених цьому письменнику, входять дві книги його творів у перекладі Юрія Матевощука, а також біографічна книга Юстини Соболевської «Мирон. Ілля. Корнель. Розповідь про Корнеля Філіповича».

Реалізовує подію міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» за підтримки Генерального консульства Республіка Польща в Луцьку.

Нагадаємо, що першою фронтерівською подією цього року була презентація нової книги Ірени Карпи, яка відбулася у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Читайте також: До Луцька приїде письменниця Віра Агеєва з презентацією книги про українсько-російські культурні відносини

Також два роки тому знімали відео у рідному місті Корнеля Філіповича.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024