До Луцька приїде письменниця Віра Агеєва з презентацією книги про українсько-російські культурні відносини

25 Вересня 2022, 12:27
Віра Агеєва 1964
Віра Агеєва

У Луцьку письменниця Віра Агеєва презентуватиме книгу про українсько-російські культурні відносини.

Про це Район.Культура повідомили організатори.

Презентація книги Віри Агеєвої «За лаштунками імперії» відбудеться у неділю, 2 жовтня. Організаторами заходу є Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» та видавництво «Віхола».

Команда міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» оголосили про те, що відновлюють роботу. І цьогоріч формат – не триденний захід, а майже щотижневі презентації книг, літературні зустрічі та інші культурні події. Усі вони матимуть благодійний характер, адже кошти за вхід перераховуватимуть волонтерському штабу «Ангар» для закриття потреб ЗСУ. Першою з таких була зустріч з Іреною Карпою.

Наступна зустріч відбудеться з відомою літературознавицею, критикинею та професоркою Національного університету «Києво-Могилянська академія», лавреаткою Шевченківської премії, членкинею журі премії «Книга року ВВС» Вірою Агеєвою. Ще до повномасштабного вторгнення, наприкінці 2021 року у видавництві «Віхола» вийшла її книга «За лаштунками імперії». Це дослідження україно-російських відносин у розрізі культури та літератури.

«Опісля нашої розмови та прочитання книги кожен сам зробить висновок, чи треба нам музей Булгакова у Києві та твори російських класиків у шкільній програмі», – зазначають організатори заходу.

Презентація відбудеться 2 жовтня у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки (вулиця Шопена, 11) о 16 годині. Модеруватиме зустріч докторка філологічних наук, професорка, народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Під час зустрічі можна буде придбати книги авторки (кількість примірників обмежена) та отримати автограф.

Мінімальний внесок за вхід – 100 гривень. Усі кошти передадуть Волонтерському штабу «Ангар». 

Посилання на МоноБанку. Скрін про оплату та прізвище/ім’я надсилайте на сторінки Фронтери у Facebook та Instagram.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024