Створили сайт про життя оперної співачки Соломії Крушельницької

23 Вересня 2022, 10:33
Соломія Крушельницька 1136
Соломія Крушельницька

З нагоди 150-річчя Соломії Крушельницької створили сайт про життя і творчість оперної діви.

Ресурс розроблений за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові. Про це повідомили на сайті Мінкульту.

150-річчя співачки відзначає весь світ 23 вересня. Ця дата входить до переліку пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО. 

Читайте також: 150-річчя Соломії Крушельницької: як святкуватиме Україна

 

«Цього року ми відзначаємо ювілей великої та яскравої Соломії Крушельницької на державному рівні. Вроджений талант, досконале виконавське мистецтво, вміння перетворювати кожну виставу на феєрію – це дійсно дар, яким володіла оперна діва й чим донині захоплюється весь світ. Маємо зробити все можливе, щоб якомога більше людей знали про талановиту й легендарну українку», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Сайт присвячений біографії національної легенди, чий надзвичайний голос та неповторність акторського перевтілення підкорили серця мільйонів людей у багатьох країнах. Тут можна дізнатись цікаві факти з життя співачки. Адже її історія – це яскравий шлях успіху надзвичайно талановитої, харизматичної та цілеспрямованої жінки. 

Крім того, всім охочим стали доступними фотографії, оперний репертуар, деталі концертної діяльності, рецензії на творчість співачки, інформація про міста та театри, в яких виступала оперна діва, а також дискографія відомої українки.   

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024