В Ужгороді Андрій Любка презентує нову книгу «Щось зі мною не так»

21 Вересня 2022, 14:45
Андрій Любка / Фото: Meridian Czernowitz 1304
Андрій Любка / Фото: Meridian Czernowitz

В Ужгороді письменник Андрій Любка презентує збірку есеїв «Щось зі мною не так». Модеруватиме зустріч Євгенія Напуда.

Про це автор повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Захід пройде 22 вересня в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка» (пл. Театральна, 8). Початок о 18:00. Організатор події: Закарпатська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека імені Ф. Потушняка. Вхід вільний.

«Буде трохи літератури, читань, сміху й історій про поїздки на схід. Будуть питання й відповіді, автографи і обійми. Буде добре, як буває лише вдома, в рідному місті, серед своїх», — написав Андрій Любка.

Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Збірка різносюжетних текстів «Щось зі мною не так», написаних впродовж 2020–2021 років, ужгородського автора Андрія Любки, щойно побачила світ у видавництві Святослава Померанцева (Meridian Czernowitz). Це книжка пригод і настроїв, реальних історій і автобіографічних вигадок, універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів.

«Цю книжку я здав у видавництво ще в листопаді, тобто в іншому житті. Вийти вона мала у квітні, а перша презентація планувалася на «Книжковому Арсеналі» в Києві. Які прекрасні і водночас наївні були ці плани! Але мені все одно здається, що факт виходу художньої книги під час війни – це сам по собі акт спротиву. Маленьке диво. Можливе завдяки ЗСУ і моїм читачам. Ясна річ, сьогодні є значно нагальніші потреби за книжки, та я все ж маю нахабність вірити, що й книжка може підняти комусь настрій, додати втіхи, допомогти на кілька годин забутися і втекти від болісної реальності. Книга мала бути весела і трохи лірична, як і попередні збірки моєї короткої прози – «Спати з жінками» і «Саудаде». Та не знаю, чи вийшла вона такою, бо щось зі мною не так…», — розповідає письменник. 

Читайте також«Телефон повідомив про переказ у 1312 доларів», – Любка про своє волонтерство

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024