Ансамбль імені Вірського передав 150 тисяч гривень на потреби переселенців

16 Вересня 2022, 16:34
Ансамбль імені Павла Вірського 1378
Ансамбль імені Павла Вірського

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського успішно виступив у столиці з благодійним концертом. Подія відбулася 14 вересня. 

150 тисяч гривень, отриманих за білети, колектив ансамблю передав благодійному фонду «За Луганщину». Ці кошти планують витратити на гуманітарну й логістичну допомогу переселенцям зі сходу. Про це розповіли на сайті Мінкульту. 

«Знаний на весь світ танцювальний колектив – активний борець культурного фронту. Артисти й раніше збирали кошти для підтримки українців. Зокрема під час свого великого та успішного світового турне, яке відбулось цієї весни за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Наші митці точно знають як закохати весь світ в Україну та самовіддано наближати нашу перемогу»,  – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Нещодавно українські артисти провели великий світовий тур, де мовою мистецтва привертали увагу мільйонів людей до подій в Україні. Адже кожен номер ансамблю – це шедевр танцю. Після яскравого дійства українських артистів у Кракові, Варшаві, Кельні, Парижі, Барселоні, Мадриді та інших містах світу, жодна людина не залишилась байдужою до української культури. Все це завдяки харизмі українського танцю, шаленій енергетиці шоу, гарним національним костюмам та майстерності ансамблю.

Довідково: основною метою діяльності Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського є збирання, вивчення та збереження національних традицій, звичаїв та обрядів українського народу, створення на цій основі народних танців та нових хореографічних мініатюр і великих полотен із минулого та сучасного життя українців. 

Початкові джерела створення ансамблю належать до червня 1937 року. Близько 1000 танцюристів пройшли через колектив за 80 років його існування. 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024