BookForum онлайн: оприлюднили програму Львівського міжнародного форуму видавців

16 Вересня 2022, 15:09
Фото попередніх років 2754
Фото попередніх років

Львівський BookForum цьогоріч відбудеться в гібридному форматі: офлайн дискусії з онлайн-трансляціями – у зв'язку із заходами безпеки.

Відомі особистості виступатимуть з 6 по 9 жовтня : Філіп Сендс, Генрі Марш, Ювал Ной Харарі, Джонатан Літтель, Ніл Гейман, Майкл Катакіс, Олександр Михед, Севгіль Мусаєва, Олена Стяжкіна, Вадим Карп'як та багато інших. Про це повідомив Мінкульт.

Завдання BookForum 2022 – на міжнародному рівні порушити питання покарання російських пропагандистів нарівні з військовими злочинцями та сприяти організації міжнародного трибуналу для замовників і виконавців найбільшої війни в Європі з часів Другої світової. 

Повна програма Львівського BookForum вже доступна за посиланням

Серед дискусій, заявлених у програмі:

  • розмови про те, як війна в Україні змінить Європу (Філіп Сендс, Тетяна Огаркова, Володимир Єрмоленко та Міша Ґленні);

  • про імперіалізм та ідентичність (Олена Стяжкіна, Абдулразак Гурна, Ігор Померанцев, Лідія Качо, Джон Лі Андерсон);

  • про пропаганду та покарання пропагандистів (Філіп Сендс, Бруно Масаеш, Пітер Померанцев, Люба Цибульська, Емма Вінберг).

Львівський міжнародний BookForum відбудеться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Digital партнер Bookforum — Hay Festival (Великобританія), один з найбільших літературних фестивалів світу. 

Довідково: Львівський BookForum — книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. З 1994 року відбувається щоосені у Львові. Організатор — ГО «Форум видавців». За останні 23 роки фестиваль охопив понад 2,5 тисячі унікальних авторів з 43 країн, а також 15 тисяч фахівців книжкової галузі. 

Щороку фестиваль формулює фокусну тему, довкола якої вибудовує програму. Це сотні подій у багатьох локаціях Львова. У різні роки почесними гостями фестивалю були Оксана Забужко, Зигмунт Бауман, Петер Вайдгаас, Роман Віктюк, Юстейн Ґордер, Ерленд Лу, ДіБіСі П'єр, Фредерік Беґбеде, Марсі Шор, Енн Епплбом та інші.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024