У трьох містах України покажуть документальний фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться»

11 Вересня 2022, 10:19
Фрагмент фільму 1767
Фрагмент фільму

У кінотеатрах Львова, Києва та Дніпра вийде картина «Цей дощ ніколи не скінчиться» режисерки Аліни Горлової.  

Покази розпочнуться 29 вересня. Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA), де він здобув нагороду за «Найкращий дебют». Про це повідомляє Суспільне.

Стрічка перемогла на фестивалі Festival dei Popoli у Флоренції в номінації «За найкращий повнометражний фільм» (Best Feature-length film), наступного року здобула нагороду за найкращий документальний фільм Award for Cinematic Documentary на 66-му Міжнародному кінофестивалі в місті Корк (Ірландія).

Читайте також: У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО

«Цей дощ ніколи не скінчиться» — один із найбільш очікуваних українських фільмів 2021 року. Головний герой фільму — молодий волонтер «Червоного хреста» Андрій Сулейман. Його батько — курд, а мати — українка. Юнак народився у Сирії, але у підлітковому віці його родина змушена була тікати від війни в український Лисичанськ. Втекти, щоб у 2014 році зустрітися з війною знов.

Стрічку зняла Аліна Горлова, яка працює на передовій та у прифронтовій зоні, фіксуючи життя під час війни. Цього року режисерка увійшла в національний рейтинг «30 до 30» від Forbes — список молодих українців, які впливатимуть на майбутнє своїх галузей і відбудовуватимуть країну.

Продюсер стрічки — Максим Наконечний (режисер «Бачення метелика», презентованого цьогоріч у Каннах у програмі «Особливий погляд»); оператор — В’ячеслав Цвєтков (який знімав також фільми «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик, «Брама» Володимира Тихого, «Парфенон» і «Маріуполіс» Мантаса Кведаравічюса).

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024